DE ÁJK - Jogos választás

Még több államilag finanszírozott hely, nemzetközi oktatógárda, 97 százalékos elhelyezkedési arány, ingyenes elektronikus tananyag, számos szakirányú, köztük a fogyasztóvédelmi és sportjogi szakjogász továbbképzés - Jelentkezz a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karára!

Fontos változás az idei felvételi eljárásban, hogy a jogászképzésre jelentkezők közül a legtöbb pontot elért 80 hallgató (74 nappali tagozatos, 6 levelező tagozatos) állami ösztöndíjas formában kezdheti meg tanulmányait Debrecenben 2020 szeptemberében.

- A korábbi évek állami ösztöndíjra jogosító magas minimumpontja is jelentősen csökkent, ami idén mindössze 350 pont. A jogászképzéshez igazodva, az igazságügyi igazgatási alapszakon is 350 pontra csökkent az állami ösztöndíjas képzés minimumpontja. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a 350 pont szükséges, de nem feltétlenül elégséges ahhoz, hogy valaki állami ösztöndíjasként kezdje meg felsőfokú tanulmányait. Ugyanis mind a jogász osztatlan képzésben, mind az igazságügyi igazgatási alapszakon az állami ösztöndíjas képzésre a ponthatárt a jelentkezők elért pontjaira tekintettel állapítják meg a felvételi ponthatár húzásakor – hívta fel a figyelmet Szikora Veronika, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja.

A jogi oktatás Debrecenben több mint két és fél évszázados múltra tekint vissza, de nem ez a legfőbb indok, ami miatt érdemes a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karát (DE ÁJK) választani.

- A kar sikerének és népszerűségének egyik záloga a hallgatók elégedettsége az oktatás minőségével, illetve az azt kiegészítő szolgáltatásokkal. Debrecenben nincs tömegképzés, nagy hangsúlyt fektetünk az elméleti órák mellett a gyakorlatorientált oktatásra, a tehetséggondozásra és a mentorálásra – sorolta Szikora Veronika dékán.

Az oktatók mellett a diákok előrehaladását segíti a kar nyolcvanezer kötetes szakkönyvtára, a tananyagot pedig egyre több tantárgy esetében érhetik el elektronikus formában, ingyenesen a hallgatók. A Kassai úti zöld campuson felújított épületben, kiváló infrastrukturális háttérrel, a közelben számos sportolási lehetőséggel, illetve kollégiumi férőhelyekkel várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara.

Pillants be a campusra, ahonnan az ország több kiváló jogásza indult!

A karon tizenkét tanszék működik, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya a hazai jogászképző intézmények között kiemelkedő. A vezető tanárok, professzorok az állam- és jogtudományok teljes spektrumát lefedő oktató-kutató tevékenysége ma már az ország határain belül, és azon túl is ismert és elismert.

- A nemzetköziesítés a kezdetek óta jelentős hangsúlyt kap a debreceni jogi kar képzéseiben. A kontinens számos országából érkeznek hozzánk rendszeresen vendégoktatók, akiket bevonunk a magyar és angol nyelvű képzéseinkbe egyaránt – emelte ki Szikora Veronika.

Az oktatásban a régió legelismertebb szakemberei is részt vesznek, így a hallgatók akár leendő munkáltatóikkal is találkozhatnak az egyetemi évek alatt. Az ÁJK szaknyelvi képzése az országban egyedülálló, hiszen jogász végzettségű anyanyelvi lektor segíti a munkát, és a hallgatók bizonyos tárgyakat angol nyelven is hallgathatnak. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a Debrecenben végzett jogászok a legjobb munkahelyeken (ügyvédi irodákban, intézményekben) helyezkednek el Európa-szerte.

A változó munkaerő-piaci igényekre reagálva a jogászképzés mellett az igazságügyi igazgatási alapszak, valamint a jogi asszisztens felsőoktatási szakképzési szak is választható, amelyek elvégzése után kiválóan el lehet helyezkedni és emellett a továbbtanulás lehetősége is adott jogász szakra.

A jogász diplomával rendelkezők számára pedig a Nyugat-Európában és a tengerentúlon régóta létező és nagy népszerűségnek örvendő angol nyelvű európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzését ajánlja a kar. Szakirányú továbbképzései között újdonságként elérhető a fogyasztóvédelmi és a sportjogi szakjogász képzés. A kar képzései ide kattintva részletesen megtekinthetők.

Addig is ajánljuk figyelmedbe a kar honlapját, amely ide kattintva érhető el.

Sajtóiroda-TB