Az életre, az életnek képeznek

Tanulj a hazai gazdaságtudomány legjobb oktatóitól Debrecenben! Új képzésekkel, piacképes diplomával és felejthetetlen diákévekkel vár a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara, már Szolnokon is!

A GTK az egyetem legfiatalabb, csaknem 4500 fős hallgatói létszámával a legnagyobb, a képzési területeket tekintve pedig a legnépszerűbb kara. A kar alap- és mesterszakokon közgazdászokat, agrármérnököket, sportszervezőket, emberi erőforrás tanácsadókat és közgazdásztanárokat képez.

A GTK-ra jelentkezők 7 alapszak (gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás, sport- és rekreációszervezés, vidékfejlesztési agrármérnök), 11 mesterszak (emberi erőforrás tanácsadó, ellátásilánc menedzsment, marketing, master of business administration, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, vállalkozásfejlesztés, vezetés és szervezés, számvitel, sportközgazdász, vidékfejlesztési agrármérnöki, közgazdásztanár) közül választhatnak. Emellett 4 felsőoktatási szakképzés (gazdálkodás és menedzsment, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás) is szerepel a Debreceni Egyetem egyik legnépszerűbb karának kínálatában. Részletek ide kattintva érhetők el. 

- Évről-évre legalább négyszeres a túljelentkezés minőségi képzéseinkre, végzett hallgatóink 90 százaléka pedig a diploma megszerzését követő egy éven belül munkát talál. Hallgatóink sikereihez a kar oktatói is nagymértékben hozzájárulnak. Nem véletlen, hogy 2019-ben a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara végzett az első helyen a HVG rangsorában a gazdaságtudományi képzés vonatkozásában a tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya alapján – hangsúlyozta Pető Károly dékán.

A kar idén először hirdet képzéseket a Debreceni Egyetem Szolnoki Campusára, továbbá a nagy népszerűségnek örvendő vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakot már nyírbátori képzési hellyel is szeretnék elindítani. Kisvárdán már két alapszakot (vidékfejlesztési agrármérnöki, turizmus-vendéglátás) és két felsőoktatási szakképzést (turizmus-vendéglátás, gazdálkodási és menedzsment) hirdet a GTK.

A kar 34 partnervállalatával együttműködve az ellátásilánc menedzsment mellett a marketing, a vezetés-szervezés, a számvitel, a vállalkozásfejlesztés, valamint a vidékfejlesztési agrármérnök szakokon duális formában is tanulhatnak a hallgatók.

Évi több alkalommal lehetőség nyílik a nyelvvizsga bizonyítvány megszerzésére. A Gazdaságtudományi Kar, mint nyelvvizsga hely szervezi a Kitex, Zöldút, BGE és GazdálKODÓ szakmaival bővített, valamint a TársalKODÓ általános nyelvvizsgákat.

A GTK a Böszörményi úti campuson kiváló infrastrukturális háttérrel (modern előadó és szemináriumi termek, okosterem), felújított és újonnan átadott sportlétesítményekkel (füves- és műfüves futballpálya, salakos atlétikai pálya, kondipark, fedett teniszcsarnok) és korszerűsített kollégiummal várja leendő hallgatóit.

Nem vagy biztos még a döntésedben? Akkor kapj fel egy talárt, szerezz GTKutató oklevelet és tudj meg mindent játékosan a Gazdaságtudományi Kar képzéseiről, hallgatói életéről az interaktív nyílt napon január 24-én, pénteken 10-12 óra között a DE Szolnok Campuson! A részletes programért kattints ide!


Sajtóiroda-TB