Jótékonysági szimfonikus hangverseny

William Shakespeare Rómeó és Júliájának zenei adaptációját hallhatja a közönség a Debreceni Egyetem Nemzetközi Szimfonikus Zenekarának közreműködésével a DESZínház és a Zerophobia Csoport május 13-ai hangversenyén.

Az angol drámaíró klasszikusát – a balettzenétől a musicalig – különböző műfajokban szólaltatja meg a hallgatókból és oktatókból álló együttes a Zeneművészeti Kar Liszt termében vasárnap 19 órakor kezdődő különleges zenei eseményen.

- A Zerophobia Csoport a múlt tanévben a "P2P: Digital Challenge" elnevezésű nemzetközi diákprojekt keretében jött létre a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézetében. A kétféléves program során a hallgatók az itt tanuló külföldi diákokkal együttműködve különböző figyelemfelkeltő, valamint kulturális és oktatási programokat szerveztek. A programsorozat záró eseménye a szimfonikus hangverseny, amelynek bevételét jótékony célra szeretnénk fordítani – mondta az unideb.hu portálnak Csató Péter, az est karnagya, a Bölcsészettudományi Kar Észak-Amerikai Tanszék vezetője.

A műsorban Szergej Prokofjev, Vincenzo Bellini, Charles Gounod, Nino Rota és Leonard Bernstein művei csendülnek majd fel. Közreműködnek a Zeneművészeti, valamint a Bölcsészettudományi Kar magyar és nemzetközi (kínai, koreai, és finn) hallgatói, de játszanak a zenekarban egyetemi oktatók, valamint a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia két brazil növendéke is.

A belépés díjtalan, ugyanakkor jótékony célból a helyszínen támogató jegyek vásárolhatók, amelyek bevételéből a szervezők a Hajdúhadházi Fiatalok közösségének munkáját szeretnék segíteni.

Sajtóiroda - BZs