Ipari irányok az Ipar Napján

A régió iparát reprezentáló szakkiállítás és konferencia várja azokat, akik részt vesznek március 27-én Az ipar napja Debrecenben című nagyszabású rendezvényen. Egyebek mellett a Debreceni Egyetem Műszaki Karának képzéseit, ipari kapcsolatait és a városi önkormányzat gazdasági, városfejlesztési terveit is bemutatják.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kara (MK) és Debrecen önkormányzata immár nyolc éve közösen rendezi meg Az ipar napja Debrecenben című programot, amely idén a Debreceni Akadémiai Bizottság Műszaki Szakbizottságának közreműködésével jön létre.

A szerdai rendezvény részeként a Nagyerdei Stadionban egy szakembereknek szóló konferenciát tartanak, ahol többek között a DE rektora, a város polgármestere, a DE MK dékánja, valamint a régióközpontban jelen lévő olyan nagy cégek képviselői, mint például a Krones, a Sensirion, a Manz Hungary és a ZF ismertetik a helyi iparfejlesztést közvetlenül érintő eredményeiket és terveiket.

Közben a Nagyerdei Stadion Halljában reggel 8 és délután 5 óra között szabadon látogatható műszaki szakkiállítás nyílik, ahol több mint 30 iparvállalat számos ipari újdonságot, érdekességet mutat be. A szervezők középiskolásokat és egyetemi hallgatókat is várnak, akik szakemberektől kaphatnak a továbbtanulással, a szakirány választással, valamint a karriertervezéssel kapcsolatos tanácsokat . A gyakorlati helyet, munkát keresőket is szívesen fogadják, remek lehetőség nyílik a foglalkoztatókkal történő közvetlen kapcsolatépítésre is.

– Az Ipar Napjai rendezvényünk egy regionális műszaki találkozóvá nőtte ki magát, ami nem csak a Debreceni Egyetem Műszaki Karának, hanem a vállalatoknak és a szakképzésnek is egy fontos rendezvénye, találkozási pontja. Ezen a programon meg tudjuk osztani partnereinkkel oktatási, kutatási céljainkat, ők pedig bemutatják nekünk miként változtak termékeik, technológiájuk, illetve munkaerő-szükségleteik. A Műszaki Kar az Ipar Napja rendezvényen tapasztaltak alapján korábban többször új szakot, specializációt vagy tantárgyat indított a hallgatóknak, ezzel is  a vállalati igényekhez igazítva a debreceni műszaki felsőoktatást – ismertette a hirek.unideb.hu-val Husi Géza, az MK dékánja.

 
Sajtóközpont – OCs