Ezren tesiznek az UniFit-ben

Kiemelkedően népszerű a hallgatók körében is a Debreceni Egyetem fitneszközpontja, az UniFit Fitness & Gym Center. A Nagyerdei Stadionban található modern létesítményben szeptembertől decemberig teljesíthetők az első szemeszter kötelező testnevelés órái.

Ahogy megnyílik a Neptun-ban a tantárgyfelvétel, gyakorlatilag percek alatt betelik az az ezer hely, amelyet a Sporttudományi és Koordinációs Intézet szakmai égisze alatt zajló egyetemi testnevelés órákra kínál az UniFit a hallgatóknak. Köszönhető ez annak, hogy az egyetemi fitneszközpontban tiszta, rengeteg korszerű géppel felszerelt és igazán modern környezet várja a fiatalokat.

- Az UniFit fitnesz irányzatai és az azokban rejlő mozgásprogramok nagyon sokszínűek. A hallgatók választhatnak a rezisztencia, a kardió edzés, a csoportos vagy egyéni mozgásformák közül, de a falmászást is kipróbálhatják, így mindenki megtalálja a magának való edzést. Sokan már neki is láttak teljesíteni a félévet - mondja Balogh Tamás, az UniFit igazgatója.

A hallgatók körében a rezisztencia és a kardiovaszkuláris edzés kombinációja a legkedveltebb.

- A rezisztenciaedzés főképp a mozgásszerv- és a vázizomrendszer edzésterhelését jelenti. Itt a cél az egészségmegőrzés és az egészségfejlesztés, valamint a teljesítményfokozás, mégpedig saját testsúlyos, fitneszgépi vagy szabad súlyokkal végzett feladatokkal. A kardiovaszkuláris edzéseknek a szív- és érrendszer, valamint az állóképesség fejlesztésében van szerepük. Ebben a lépcsőzőgép, a taposógép, az elliptikus tréner és a cardiowise áll a fiatalok rendelkezésére - részletezte Balogh Tamás, aki megjegyezte: az edzéseken igény szerint edző segítségét is kérhetik a hallgatók.

További, az edzőteremmel kapcsolatos hír, hogy Európa legnagyobb egyetemi tanévnyitója, a yoUDay napján, vagyis szeptember 14-én, szerdán akcióval várja a kondizni vágyókat az UniFit. Ezen a napon a fitneszterembe, a falmászó terembe, illetve a csoportos órákra is kedvezményes áron válthatnak belépőt a mozogni vágyók.

Részletek az UniFit Facebook-oldalán.

Sajtóközpont - PKZs