DEDM: az IK az első győztes

Az Informatikai Kar lett a legaktívabb szervezeti egység a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) májusi versengésében. Az egy hónapja meghirdetett, az egyetem dolgozóinak sportolását szorgalmazó programnak a legnagyobb közösségi oldalon már csaknem félezer tagja van.

Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram néven indított szervezeti egységek közötti sportos vetélkedést az intézmény és a DEAC Szabadidősport Szakosztálya május elején. A cél az volt, hogy kialakuljon egy jó hangulatú, motiváló közösség, amelynek tagjai sportolnak, mozognak, ezzel pedig a saját szervezeti egységüknek gyűjtenek pontokat. Így minden hónapban kiderül, melyik szervezeti egység volt a legaktívabb.

Az első hónap versengését az Informatikai Kar nyerte, amelynek dékánja, Hajdu András szerdán vette át a „Május legaktívabb szervezeti egysége” díjat. A kari vezető a díj kapcsán a rendszeres mozgás fontosságát hangsúlyozta.

- Az informatikában elég sok az ülő munkavégzés, így mindannyian érezzük, hogy muszáj megmozdulni. Karunkon sokan úsznak, futnak, fociznak, de nem ritka a jóga és a túrázás sem, illetve igyekszünk a kari rendezvényeket természetközeli helyekre szervezni és a DEAC-cal, a hallgatókkal is vannak közös aktivitásaink. Azt gondolom, hogy nagyon sokat jelent az a mentális plusz, ami a mozgásból fakad – hangsúlyozta a dékán.

A második helyen - sokak favoritja- a kancellária végzett, míg a harmadik a DE Egyetemi és Nemzeti Könyvtár lett, amelynek nagyon sok dolgozója csatlakozott a programhoz.

Mag Zoltán a programot szervező DEAC Szabadidősport Szakosztályának vezetője elmondta, sikerrel indult a program, amelyhez már mintegy félezren csatlakoztak a legnagyobb közösségi oldalon.

- Májusban az egyetem minden szervezeti egységétől jött mozgásbejegyzés, szám szerint 870, tehát elmondhatjuk, hogy első körben sikeresen meg tudtuk szólítani a munkatársainkat. A mozgásformák tekintetében is széles a paletta, hiszen 26 különböző aktivitást jelöltek meg a program résztvevői. A célunk, hogy június végére elérjük a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram zárt csoportban az 500 tagot, és szerintem megcélozhatjuk év végére az 1000 főt is – összegezte az első hónap tapasztalatait a szakosztályvezető. Mag Zoltán hangsúlyozta, igaz, hogy az első „aranyérmes” az IK lett, de mindenki nyer, aki mozog és részt vesz a programban.

A pontokat a szervezők „nullázták”, így egy hónap múlva kiderül, melyik egység volt a legaktívabb júniusban.

A DEDM jelen lesz a pénteki Dolgozói DErbi-n is, amelyen a tagok piros szalag viselésével fejezhetik ki a közösséghez tartozásukat.

A programhoz továbbra is bárki csatlakozhat. A pontokat ezen a regisztrációs oldalon lehet gyűjteni, míg a DEDM facebook-csoportja itt érhető el.

Sajtóközpont - PKZs