Újra itt a Food Day

Hosszú idő után ismét a nemzetközi gasztronómiáé a főszerep a Debreceni Egyetemen. Az idei International Food Day! keretében tizenöt nemzet ételeit, specialitásait – egyebek mellett arepa rellenát, nasi lemakot, satayt – kóstolhatják meg a látogatók az Egyetem téren.

Az International Food Day 2022. az év legnagyobb nemzetközi hallgatói rendezvénye, melynek célja, hogy az intézmény több ezres nemzetközi közösségének tagjai bemutassák saját ételeik és hagyományaik egymásnak és az egyetemi polgárságnak.

Az angolai, azerbajdzsáni, kambodzsai, kínai, kolumbiai, ghánai, iraki, izraeli, malajziai, mexikói, pakisztáni, palesztin és vietnámi ízek mellett a filippínó konyha kulináris titkaiba is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők május 13-án, az Debreceni Egyetem Főépület előtti téren.

A DE külföldi diákjai a nemzeti ételeik mellett hagyományos népviseleteket, kultúrájuk jellemző táncait és zenéit is bemutatják. Az egyetem Főépülete előtti téren a rendezvényhez a zenei aláfestést hallgatói zenekarok adják.

A nemzetközi konyhák kipróbálásához ételjegy váltása szükséges, ezeket elővételben és a helyszínen is megvásárolhatják a látogatók.

A rendezvény bevételét idén is jótékonyság célra ajánlják fel a szervezők.

Hazánkban a Debreceni Egyetemen tanul a legtöbb külföldi hallgató: 122 ország több mint hétezer diákja. Az International Food Day a külföldi hallgatókat tömörítő hallgatói részönkormányzat, az International Student Union (ISU) legnagyobb és legnépszerűbb rendezvénye az intézményben.

További részletek: https://www.facebook.com/events/301506275432631

Sajtóközpont