Kosarasok hétvégéje, díjazott sportolók

A Debreceni Egyetem több hallgatója is elismerésben részesült a Napló év sportolója szavazásán. A DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapatára fontos összecsapás vár, a férfi futsalosok pedig Gyöngyösre utaznak.
Taroltak a Debreceni Egyetem volt és jelenlegi hallgatói a Hajdú-Bihari Napló év sportolója szavazásán. A frissdiplomás Senánszky Petra uszonyos úszó a felnőtt női sportolójának és a legnépszerűbb felnőtt női sportolójának járó elismerést is besöpörte. Az év utánpótlás férfi sportolója a még egyetemista Kosina Gergő, az év utánpótlás női sportolója pedig Kozák Luca lett – ő egyébként pár hete a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola (DSC-SI) szokásos éves díjátadó gáláján két kategóriában is díjazott lett.
 
Fölényes győzelmet arattak csütörtök este a DEAC női kosarasai a Szolnoki MÁV SE otthonában, ahol 47-71-re verték meg a hazaiakat.
 
A listavezetőt fogadja a DEAC Kamilla Gyógyfürdő vasárnap este 6 órától az Oláh Gábor utcán. Ez a szezon egyik legfontosabb mérkőzése a debreceniek számára, hiszen a jelenleg harmadik helyen álló debreceniek egy győzelemmel egy pozíciót javíthatnak, míg közvetlen riválisukat a dobogó harmadik fokára taszíthatják le. A két gárda ősszel találkozott utoljára, akkor a borsodiak kerültek fölénybe a debreceniekkel szemben, 68-62 arányban nyerték meg a meccset.
 
 
Leginkább a palánk alatt lehet majd keresnivalója a DEAC-nak, hiszen Szabó Miklós és Farkas Attila papíron erősebb Endrész Tamásnál, és a tavaly még Debrecenben pattogtató Lippai Szabolcsnál - vélekedett az esélyekről Erdei Ádám.
 
A férfi futsalosok hétfőn lépnek a pályára, őket az Energia SC Gyöngyös csapata várja majd 19 órától a Gyöngyösi Sportcsarnokban.
 
DEAC/Sajtóiroda