Nagy az érdeklődés a debreceni gyógyszerészhallgatók iránt

Karriernapot tartottak pénteken a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. Számos gyógyszergyár, az Európai Gyógyszerügynökség, valamint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ mutatta be a kar hallgatóinak, milyen munkalehetőségeket kínálnak számukra a diploma megszerzését követően.

A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán (DE GYTK) rendezett Karriernapon az intézmény csaknem 70 negyed- és ötödéves, magyar, illetve angol nyelvű képzésben részt vevő hallgatója vett részt. A leendő szakembereknek a GYTK ipari partnerei: a Teva Gyógyszergyár Zrt., a Richter Gedeon Nyrt., a Phoenix Pharma Zrt., a Viatris Magyarország, a Roche Magyarország Kft., illetve az Európai Gyógyszerügynökség, valamint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ illetékesei ismertették a betölthető pozíciókat, a bejárható karrierutakat.

- Mivel a kar átadás előtt álló új központi épületében gyógyszerelőállító részleggel is rendelkezünk majd, igyekszünk egyre több, Magyarországon jelen lévő gyógyszergyárral együttműködést, szoros kapcsolatot kialakítani. Több céggel tárgyalunk például gyakornoki programok indításáról. Az első Karriernap legfőbb célja ilyen módon is segíteni a nálunk tanulókat – fejtette ki a DE GYTK dékánhelyettese a hirek.unideb.hu-nak.  

Lekli István hozzátette: eddig is sok volt hallgatójuk helyezkedett el gyógyszergyáraknál, például a debreceni Tevánál. Ebben további emelkedésre számítanak.

A Karriernap előadói között több olyan is akadt, aki korábban a debreceni Gyógyszerésztudományi Karon tanult, szerzett gyógyszerész diplomát – folytatta Vasvári Gábor, a DE GYTK Gyógyszertechnológiai Tanszék adjunktusa, a program másik főszervezője.

- A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának diplomája abszolút versenyképes, gyógyszergyárakban komoly karriert lehet vele befutni, szinte minden ehhez kapcsolódó pozíció betölthető az itt szerzett oklevéllel – hangsúlyozta Lekli István.

A dékánhelyettes arról is beszélt: azért is érdemes gyógyszerésznek tanulni, mert a gyógyszeriparban általában a magyar átlagbéreknél magasabb fizetésekre lehet számítani. A tapasztalatok szerint azok, akik ezt a pályát választják, többnyire hosszú ideig egy munkáltatónál maradnak.

A rendezvényt a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja és az NTP-STEM-23-0003 pályázat keretében tartották.
 

 
Sajtóközpont – OCs