Közösen a gyógyszerészet népszerűsítéséért

Az egészségiparhoz kapcsolódó kutatásokkal és képzésekkel ismerkedett a Debreceni Egyetemen az elsősorban az egészségügyben és a gyógyszerészetben komoly pozíciókat betöltő nőket tömörítő 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány delegációja. A vendégek a Gyógyszerésztudományi Kar nemrég átadott új épületében is látogatást tettek.

A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány 2017-ben azzal a céllal jött létre, hogy tagjai hozzájáruljanak a magyar lakosság általános egészségi állapotának javulásához. Ezt egyebek mellett egészségmegőrző programokkal, oktatással, neveléssel, mentorálással, pozitív példák bemutatásával szeretnék elérni. Rendkívül fontosnak tartják az egészségügyi szakember és a gyógyszerészképzések népszerűsítését is.

Az alapítvány tíz tagja érkezett pénteken a Debreceni Egyetemre. A látogatás részeként az intézmény Vezér utcai ipari parkjában is jártak, ahol Bácskay Ildikó dékán körbevezette a vendégeket a Gyógyszerésztudományi Kar néhány napja átadott új épületében és bemutatta a kar oktatási, kutatási tevékenységét.

Bácskay Ildikó a találkozó kapcsán a hirek.unideb.hu-nak elmondta: nemrég felkérték az alapítványtól, hogy tagként és mentorként vegyen részt a szervezet munkájában, amit ő örömmel elfogadott.

Az egyetem Főépülete előtt Szilvássy Zoltán rektor fogadta a küldöttséget. Az egyetemi vezető az épületben tett séta során részletesen ismertette az intézmény történetét, oktatási portfólióját és stratégiai kutatási irányait, különös tekintettel az egészségiparhoz kapcsolódó projektekre. Szilvássy Zoltán egyúttal felajánlotta az egyetemi tudásbázis hozzájárulását az alapítvány mentoráltjainak képzéséhez.

- Nagyon hasznos volt ez a találkozó, hiszen sokan először jártak a Debreceni Egyetemen és a Gyógyszerésztudományi Karon. Örülök annak, hogy a vendégek jó hírünket viszik, és összefogással hozzájárulhatunk az egészségügyi hivatás, a gyógyszerészet népszerűsítéséhez a fiatalok körében – fogalmazott Bácskay Ildikó.

A dékán úgy látja: a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvánnyal létrejött kapcsolat jóvoltából tovább erősödhet a debreceni Gyógyszerésztudományi Kar társadalmi felelősségvállalása is, sikerülhet még több jó ügy mellé állni – emelte ki.  

Az alapítvány tagjai a pénteki program részeként a Debreceni Séfakadémiára is ellátogattak, ahol találkoztak az ország különböző középiskoláiból érkező, 28 mentorált diákkal, valamint hasznos ismeretekkel gazdagodtak az egészségbarát főzés és táplálkozás terén.


Sajtóközpont - OCs