Viszlát 2017! Helló 2018!

Rekord évet zárt az egyetemi kommunikáció. A DE történéseiről tízezernél több híradás jelent meg rádiókban, újságokban, internetes híroldalakon és televíziókban 2017-ben. Az egyetem szakemberei több ezer nyilatkozatot adtak.

A tavaly elindult egyetemi hírfelületen a hirek.unideb.hu weboldalon több mint 900 beszámoló jelent meg az intézmény eseményeiről és eredményeiről, emellett egy év alatt mintegy 700 sajtónyilvános eseményre szóló meghívót kaptak a szerkesztőségek az egyetemről. Az újságírói kérdésekből sem volt hiány: az intézményi regisztrációs felületen keresztül 890 sajtómegkeresés érkezett.

Ugrásszerűen nőtt a szöveges tudósítások mellett elérhető képanyagok száma: az egyetemi campusokon készült 888 fotógaléria mintegy 30 ezer képet jelent, a Multimédia és E-learning Technikai Központ által készített 187 mozgóképes anyagot, köztük a hírvideókat, az élő közvetítéseket és egyetemi pr filmeket pedig 242 ezer alkalommal nézték a legnagyobb médiamegosztó egyetemi csatornáján.

Az egyetemi témák iránti nagy sajtóérdeklődésnek köszönhetően 2017-ben tízezernél több hír szólt a Debreceni Egyetemről. A magyar televízió és rádió tematikus - oktatási és tudományos - műsoraiban több százszor jelentek meg a Debreceni Egyetem szakmai eredményei. A helyi sajtóban pedig ma már szinte nincs rádiós hírblokk vagy újságmegjelenés, napi webszerkesztés egyetemi hír nélkül.

Kivételesen sokat foglalkozott az egyetemi hírekkel a Cívishír és a HAON, az FM90 Campus Rádió, a Best FM és az Európa Rádió, a Hajdú-Bihari Napló, a HajduPress és az Alföld TV, valamint különböző felületein, a Dehiren, a Debrecen Rádió FM95-ön és a DTV-ben a Médiacentrum Debrecen. Az országos szerkesztőségek közül az M1 és M5 volt a legaktívabb. A legtöbb beszámoló és riport témája az intézmény megújuló műszaki képzése és együttműködési megállapodásai, az új szakok, a jelentkezési adatok, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház és az integráció, az ide érkező delegációk, az egyetem részvétele a Campus Fesztiválon, a yoUDay, az egyetemi sport, a Klinikai Központ új eljárásai és a dolgozói nap voltak.


Emellett az intézmény dolgozói külön is információhoz jutottak az évi 50 hírlevél segítségével, amelyekből nem csupán az elmúlt hét történéseiről, hanem a következő hét programjairól, az egyetemi sportnaptárról és sporteredményekről, valamint a legfrissebb képriportokról és videókról tájékozódhattak.

Ahhoz azonban, hogy legyen miről írni és tudósítani a nyilatkozó és információt nyújtó több száz egyetemi dolgozó közreműködésére is szükség volt. A szerkesztőségek tudósítói mellett nekik is köszönhető, hogy ilyen nagy számban megjelenhetett az intézmény. Oktatók-kutatók, a betegellátás és az egyetemi adminisztráció, például a Kancellária munkatársai napi munkájuk mellett szántak időt arra, hogy a tényeket összegyűjtsék, vagy elmondják. Az év utolsó hírében nekik is köszönetet mond és sikeres, boldog új évet kíván a Sajtóiroda!

A mikorofon mindkét oldalán emlékezetes év volt 2017!  Januárban ismét jelentkezünk és reméljük, 2018-ban is találkozunk a hírek.unideb.hu-n!

Sajtóiroda