UniPass: folyamatosan bővülő kedvezmények

Országosan egyedülálló a Debreceni Egyetem UniPass kártyamenedzsment-rendszere, mely mintegy tíz éve az egyetemi polgárok életének mindennapi része. Ma már több mint 50 partner szolgáltatását vehetik igénybe kedvezménnyel a kártyatulajdonosok, és az elfogadóhelyek száma folyamatosan növekszik.

Éves szinten 10 ezernél is több kártya készül a Debreceni Egyetem UniPass Kártyamenedzsment Központjában. Nyolc éve van lehetőségük az elsősöknek arra, hogy már a beiratkozáskor átvegyék az egyetemi kártyájukat. A tanévkezdés miatt ezért a szokásos kétheti gyártás helyett nyáron gőzerővel folyt a munka. Szeptember közepéig megközelítőleg hatezer kártyát gyártottak a központban.

A multifunkciós egyetemi kártyát 2013-ban vezették be, ma már olyan szolgáltatások vehetők vele igénybe, amelyekkel előbb vagy utóbb mindenki találkozik, legyen szó könyvtárhasználatról, sportolásról, gasztronómiáról vagy öltözködésről. Az UniPass nemcsak kedvezményekhez segíti hozzá a tulajdonosát, hanem 2017 óta fizetőeszközként is használható. A kártyabirtokosok jelenleg 25 városban több mint 50 együttműködő partner csaknem 100 üzletében vásárolhatnak kedvezményesen, illetve vehetnek igénybe különböző szolgáltatásokat. 

- A hazai felsőoktatási intézmények közül sehol sem kínálnak ilyen széleskörű egyetemi kártyás szolgáltatásokat, mint a Debreceni Egyetemen. Örömteli, hogy az egyetem falain belüli és azon kívüli szolgáltatásokra is egyre nagyobb az igény. Az elfogadóhelyek számának növekedése révén az együttműködő partnerek egyre szerteágazóbb kínálattal igyekeznek a kártyabirtokosok rendelkezésére állni. – mondta a hirek.unideb.hu-nak Fülöp Andrea


A régi partnerek közül az egyik legnépszerűbb a LIBRI, amely Debrecenen kívül a fővárosban és az egyetem vidéki campusainak nagyvárosaiban, nyolc üzletben kínál kedvezményeket. Ennél is nagyobb volumenű együttműködést sikerült aláírni a PRAKTIKER-rel, hiszen tíz százalék kedvezményt kínálva tavaly óta minden magyarországi áruházban elfogadják az UniPass kártyákat. 

De nem csak kedvezmények miatt hasznos az egyetemi kártya, hiszen az egyetemi fitneszközpontban, az UniFit-ben, valamint a DEAC mérkőzésein is használható az UniPass a belépésnél. A külföldi hallgatók körében népszerű UniBike is ebbe a körbe tartozik, a DEENK-ben olvasójegyként funkcionál, a kollégiumokban pedig a beléptetésnél is kiváló segédeszköz a kártya. A Nagyerdei Víztoronyban és a Campus Fesztiválon is lehet vele fizetni, míg a Kassai úti campuson található Bowling bárban harminc százalék kedvezmény érvényesíthető az UniPass-kártyás fizetés esetén. A kártya a tudományos területeken is jelen van: felmutatásával ingyen látogatható a Botanikus-kert és az Agórába is kedvezményes vele a belépés. Mindemellett a FÓRUM Debrecen bevásárlóközpont számos üzlete is csatlakozott már a kezdeményezéshez. 

Fülöp Andrea kiemelte, idén két nagy együttműködő partnerrel bővült az UniPass kártyás elfogadóhelyek száma: a Déri Múzeum mellett a Csokonai Színház is felkerült a listára, előbbinél 20, utóbbinál pedig 12 százalék kedvezményt vehetnek igénybe a kártyabirtokosok. Ők az idei húzónevek, de a központnak a jövőre nézve is vannak tervei.

- Az elmúlt években folyamatosak voltak az informatikai fejlesztéseink, de tervezzük, hogy hamarosan új partnerekkel bővítjük az elfogadóhelyek körét is. Ez egy olyan lehetőség, amelynek előnyeiről remélhetőleg egyre többen szereznek tudomást. Célunk, hogy az UniPass kártyával igénybe vehető rendkívül sokszínű szolgáltatás lehetősége minél több kártyabirtokoshoz eljusson. Ebben segíthet a Facebook-oldalunk is, ahol a meglévő partnerek mellett az újakról is naprakészen igyekszünk tájékoztatást nyújtani – hangsúlyozta a központvezető.

A kártyaigénylés olyan egyszerű, mint a kártya használata. Ha az aktív jogviszonyú egyetemi polgár rendelkezik hálózati azonosítóval, akkor az unipass.hu oldalon a belépést követően csak egy igazolványképet kell felölteni és a 22 féle háttérképből kiválasztani a számára legszimpatikusabbat. 

A hallgatók a HAK-tól kapják meg a kártyákat, amiket a Böszörményi úti, az Egyetem téri és a Kassai úti irodákban vehetnek át. Mivel az UniPass kártyák fizetőeszközként is használhatók, átvételt követően mindenképpen aktiválni kell őket.

A kártya igényléséről, a felhasználási lehetőségekről, az egyenlegkövetésről és egyéb hasznos információkkal kapcsolatban az UniPass weboldalán lehet tájékozódni.

Sajtóközpont – BZ