Történetek a MÉK neves tanáraitól

Életutak, életpályák – professzoraink mesélnek címmel indít programsorozatot a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar és a Debreceni közép- és felsőfokú agrárképzésben végzettek baráti köre. A rendezvénysorozatot online közvetítésben is nyomon követhetik az érdeklődők.

A Debreceni Egyetem (DE) Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (MÉK) hagyományteremtő rendezvényén a MÉK ikonikus professzorai elevenítik fel pályájuk legmeghatározóbb eseményeit. Az egyetemi tanárokkal Fekete István, a Debreceni közép- és felsőfokú agrárképzésben végzettek baráti körének titkára beszélget. 
 
- A programsorozat célja, hogy bemutassuk kiemelkedő professzoraink szakmai életútját, akik oktató- és kutató munkájuk során, életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a debreceni agrárfelsőoktatás mellett – mondta el Fekete István, a programsorozat szakmai felelőse a hirek.unideb.hu-nak.

A havonta jelentkező interjúsorozat tavaszi félévében Gonda István mellett, többek között Thyll Szilárd és Mihók Sándor professor emeritusok is mesélnek majd szakmai életútjuk meghatározó pillanatairól.

- Professzor emeritusaink példaképek hallgatóink számára. Sikereikkel szeretnénk motiválni diákjainkat, hogy minél magasabb célokat tűzzenek ki saját maguk és közösségük számára. Továbbá erősíteni akarjuk hallgatóinkban az alma materhez való kötődést. A beszélgetéseket az interneten élőben közvetítjük és rögzítjük is. A felvételekből pedig olyan filmgyűjteményt kívánunk létrehozni, amely a jövő generációk számára értéket közvetít – fejtette ki Fekete István.

A hagyományteremtő programsorozat nyitó előadása február 23-án 17 órakor kezdődik. Az első rendezvény vendége, Gonda István professor emeritus lesz.

Az Életutak, életpályák – professzoraink mesélnek című programsorozat első előadását ezen a linken követhetik nyomon.

https://youtu.be/YNb4CaKcalI

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar professzorait bemutató sorozat – a tavaszi félév előadásai után – a tervek szerint szeptemberben folytatódik.

Sajtóiroda - ÉE