Nemzetközi példa lett a DE sportkultúrája

Egyetlen magyar felsőoktatási intézményként, rögtön hét jó gyakorlattal került be a Debreceni Egyetem a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség Healthy Campus programjának legújabb kiadványába, mely az egyetemi jóllélet szolgáló legjobb példákat gyűjtötte össze a világ minden tájáról.

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) Healthy Campus programjának célja, hogy a lehető legtöbb színtéren fejlessze a hallgatók és az egyetemi közösség jóllétét. A harminc nemzetközi szakértő által összeállított program egy globális hálózatot tesz elérhetővé az egyetemek számára, annak érdekében, hogy megosszák egymással az ismereteiket, a szakértelmüket, a jól bevált gyakorlatokat és meglátásaikat.

A program egy egyedi digitális platformra épül, ahol az intézmények nyomon követhetik és fejleszthetik a hallgatók és az egyetemi polgárok egészségét és jóllétét. Ennek részeként jelent meg a napokban a FISU Healthy Campus legújabb kiadványa, amely az elmúlt két év legjobb gyakorlatait összegzi.

A Debreceni Egyetem egyetlen magyar felsőoktatási intézményként került be a kiadványba, összesen hét jó gyakorlattal. Az összeállításban példaként állítják a DE sporttevékenységét, amelyet hallgatók igényei alapján igyekszik fejleszteni, kiemelték az intézmény marketing, sporttanácsadási és alumni tevékenységét, valamint a leendő hallgatók toborzására szervezett rendezvényeit, az egyetemi polgárok mentális egészségfejlesztését és nem utolsósorban a nemzetközi kapcsolatrendszerét. 


- Óriási büszkeség számunkra, hogy több területen is nemzetközi jó gyakorlatként tekintenek a Debreceni Egyetemre. Ez annak a példátlan, sokéves egyetemi összefogásnak köszönhető, melyben karok, intézetek határok nélkül, egy felé húzva és következetesen dolgoznak a sport, a fizikai aktivitás, az életmód és az életminőség érdekében. A jövőben is igyekszünk még több jó gyakorlattal előállni, hiszen a FISU szigorú és részletekbe menő akkreditációs eljárása fontos eleme lesz a nemzetközi egyetemi rangsorokban való még előkelőbb helyezések elérésének, mondhatjuk azt, egyetemi közös ügyünk. Másrészt ez egy komoly visszajelzés számunkra is, nemzetközi, többek között amerikai, angol, olasz, német, ausztrál, spanyol, brazil egyetemekkel való összevetésben bizonyultunk több területen jó gyakorlatnak, tehát annak idején érdemes volt stratégiai területként kijelölni a sportot és jó az út, amin járunk – értékelte a sikert Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója. 

Sajtóközpont-TB