Modern verseket vár a DEENK

Harmadik alkalommal hirdet versíró pályázatot a magyar költészet napja alkalmából a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár. Az idei kiírás központi témája Csokonai Vitéz Mihály költészete, mivel 2023-ban van az író születésének 250. évfordulója. A műveket a blackout poetry és a képvers műfajában küldhetik be a pályázók.

A blackout poetry a költészet olyan formája, amely úgy jön létre, hogy egy prózai vagy verses szövegből kitörlünk vagy elfedünk szavakat, így az eredmény egy új költemény lesz. A képvers pedig egy olyan alkotás, amely a betűk, szavak, szövegrészletek, verssorok és versszakok sajátos grafikai-tipográfiai elrendezésével képileg is megjeleníti a tartalmi mondanivalót vagy éppen annak ellenkezőjét. 

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár ebben a két műfajban várja Csokonai Vitéz Mihály születésének 250. évfordulója, valamint a költészet napja apropóján meghirdetett verspályázatra a jelentkezőket.

A pályaműveket március 31-én éjfélig lehet elküldeni kép formátumban (.jpeg, .png, .pdf) a kommunikacio@lib.unideb.hu e-mail címre vagy személyesen, lezárt borítékban név, elérhetőség feltüntetésével a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár kilenc egységének bármelyikébe. A könyvtárak listája ezen a linken érhető el.   

A legjobb alkotásokat négytagú zsűri választja ki, a győzteseket értékes nyereményekkel díjazzák.    

A pályázat részleteivel és a felhasználható versekkel kapcsolatban ide kattintva találnak további információkat az érdeklődők.

Sajtóközpont - BZ