Könyvadománnyal segítette a beteg gyerekeket a DEENK

Foglalkoztató könyvcsomagot adományozott a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár a DE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikán működő Ronald McDonald Családközpontnak. Az adománnyal a DEENK elősegíti a klinikán kezelt gyermekek fejlődését, tanulását.

Az ötven kötetből álló csomag többségében foglalkoztató és tanulást segítő könyveket tartalmaz, de van köztük gyermekirodalom is. Az adománnyal a DEENK hozzájárul ahhoz, hogy a családközpontban megforduló gyerekek olyan tartalomhoz jussanak, melyek révén a kezelés ideje alatt is fejleszthetik készségeiket, és segítséget kaphatnak a tanulásban.

Az országban egyedülálló módon a Gyermekgyógyászati Klinika épületében működő debreceni Ronald McDonald Családközpont tavaly 500 családot fogadott, hogy támogassa őket a beteg gyermekek kezelése során felmerülő nehézségek megoldásában. A központban közös nappali, gyermekjátszó, étkező, konyha, pihenőszoba, fürdőszoba és mosókonyha mellett egy tanulószobával is várják a családokat, ahol önállóan vagy pedagógus segítségével haladhatnak tanulmányaikban. Ehhez járul hozzá a napokban átadott könyvcsomaggal a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár.

A debreceni Gyermekgyógyászati Klinikán 2022 áprilisában nyitották meg az ország első Ronald McDonald Családközpontját, melyet az épület használaton kívüli, 170 négyzetméteres padlásából alakítottak ki. A központban az alapítvány munkatársai állnak a családok rendelkezésére, a létesítményt az alapítvány és a Klinikai Központ közösen tartja fenn.

Sajtóközpont - BZ