Több mint ezer végzős veszi át diplomáját a következő hetekben a Debreceni Egyetem téli diplomaosztó ünnepségein, melyeket a YouTube-on élőben követhetnek az érdeklődők. A diplomaosztók később is visszanézhetők az egyetemi csatornán.

A Debreceni Egyetem Főépületben, a Díszudvaron sorra kerülő téli diplomaosztókon ezúttal a védettségi igazolvánnyal rendelkező érintett hallgatók személyesen vehetnek részt. Mivel a szervezők a járvány miatt nem szeretnék, ha nagy tömeg alakulna ki ezeken úgy döntöttek, hogy a népesebb karok inkább tartsanak két ünnepséget, így elfelezve hallgatóik számát. (Arról, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkező hozzátartozók is részt vehetnek-e ezeken a rendezvényeken, az adott kar hoz majd döntést.)  

Az első diplomaosztót ebben a sorban a Gazdaságtudományi Kar tartja január 14-én, pénteken 10, illetve 13 órától. A Természettudományi és Technológiai Kar (TTK) ugyancsak 14-én, 16 órától kezd, a második TTK-s alkalomra február 4-én, 10 órától kerül sor. Az Informatikai Kar hallgatói január 21-én, pénteken 10 órai kezdettel, az Állam- és Jogtudományi Karé 22-én, szombaton 10 órától sorakoznak fel a Díszudvaron. A Bölcsészettudományi Kar február 4-én, 14 órától következik. A Műszaki Kar végzett hallgatói szintén két turnusban, de egy napon, február 5-én 10, illetve 13 órától kapják kézhez diplomájukat. A DE Egészségügyi Karának (EK) hallgatói Nyíregyházán, a kar Sóstói úti épületében február 18-án, 11 órától jutnak hozzá a végzettség megszerzéséről szóló dokumentumhoz.  

A DE Multimédia E-learning Technikai Központja az interneten, a YouTubon - az EK eseményének kivételével - valamennyi diplomaosztót élőben közvetíti. Az adások a lenti linkekre kattintva követhetők, illetve később vissza is nézhetők az egyetem YouTube-csatornáján.
 
Gazdaságtudományi Kar 1,

 
Gazdaságtudományi Kar 2,

 
Természettudományi és Technológiai Kar 1,

 
Informatikai Kar,

 
Állam- és Jogtudományi Kar:

 
Természettudományi és Technológiai Kar 2,

 
Bölcsészettudományi Kar,

 
Műszaki Kar 1,

 
Műszaki Kar 2.

 


Sajtóiroda – OCs