Felvételi változások, új kihelyezett tanszék, Szenior Egyetem, Kutatók Éjszakája, rangos hazai és nemzetközi konferenciák, jubileumok, kitüntetések és adomány - a Debreceni Egyetem legfontosabb eseményeit, rendezvényeit mutatja be a Debrecen Televízió havi műsora.

A Campus magazin októberi adása részletesen beszámol a felsőoktatási felvételi változásairól. Riport készült a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar jubileumi konferenciájáról, melyen az idén 30 éves szociálpedagógiai képzés történetéről és aktualitásairól tanácskoztak. 

Tudósítást láthatnak arról, hogy a Debreceni Egyetem három munkatársának ismerték el szakmai tevékenységét a város ünnepi közgyűlésén, illetve koszorúzással emlékeztek a 90 éve elhunyt Klebelsberg Kunóra, aki jelentős szerepet játszott az intézmény létrehozásában. 

Megtudhatják, hogyan segíti a Műszaki Kar hallgatóinak képzését a Vitesco Technologies együttműködésével létrehozott új kihelyezett tanszék, és miről számolt be Papp László polgármester a Szenior Egyetem szezonnyitó előadásán.  

A DTV hírt ad arról is, hogy 60 éves a Természettudományi és Technológiai Karon a hidrobiológia oktatás, országos skill laborhálózatot hozott létre konzorciumi partnerségben a Debreceni Egyetem és újabb adományt kapott a gyermekklinika. 

Ellátogathatnak a XXIV. Külügyi Börzére, ahol a legújabb külföldi ösztöndíj- és munkalehetőségekkel, szakmai gyakorlatokkal és részképzésekkel, valamint a mobilitási programok újdonságaival ismerkedhettek meg a Debreceni Egyetem hallgatói. 

A magazin végén pedig látványos összefoglalót nézhetnek meg az idei Kutatók Éjszakájáról, amelyre csaknem 200 érdekes és interaktív bemutatóval készült az intézmény. 

A teljes adás a képre kattintva tekinthető meg. 

Sajtóiroda-TB