FIBA-főtitkár az egyetemen

A Debreceni Egyetemen tett látogatást a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (International Basketball Federation - FIBA) főtitkára, Andreas Zagklis, aki a 3x3-as kosárlabda Youth Festival tornára és a World Tourra érkezett Debrecenbe. A főtitkárt Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár fogadta.

A sport társadalmi szerepéről, az egyetemi sport fontosságáról és az intézmény sportstratégiáról is szó volt a csütörtöki találkozón. A FIBA főtitkára, Andreas Zagklis köszöntett mondott az intézmény sport terén végzett következetes és eredményes munkájáért.

- Ez az első alkalom, hogy a FIBA zsinórban háromszor ugyanannak a városnak ítélte oda az ifjúsági világkupa rendezési jogát. Hiszünk benne, hogy ez a város képes évről évre ide vonzani a világ legjobb játékosait, amiben nagy szerepe van az egyetemi sportnak, és a sporttal olyan kiemelkedően foglalkozó intézménynek, mint a Debreceni Egyetem – hangsúlyozta Andreas Zagklis.


Bács Zoltán kancellár a hirek.unideb.hu-nak elmondta, hogy a megbeszélésen szó volt a 2024-es Európai Egyetemi Játékokról (EUG) is, melyet hazánkban először a Debreceni Egyetem és Miskolci Egyetem rendezhet meg a két város önkormányzata, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a sportági szakszövetségek, valamint a kormány támogatásával.

Sajtóiroda - TPL