Felejthetetlen közösségi élmény

Ismét bizonyította a Debreceni Egyetem összetartó közösségi erejét a yoUDay. Az intézmény rendkívüli tanévnyitó stadionshow-ja látványban, hangulatban és élményben is felülmúlta a korábbi rendezvényeket.

A hazai felsőoktatásban egyedülálló programot szeptember 18-án negyedik alkalommal rendezte meg a Debreceni Egyetem a Nagyerdei Stadionban. A világszínvonalú műsorra idén is sokan voltak kíváncsiak: mintegy 22 ezer egyetemi polgár, középiskolás és debreceni lakos ünnepelte együtt az új tanévet kezdetét. Az Debreceni Egyetemhez való tartozásukat sokan azzal fejezték ki, hogy egyetemi jelképpel ellátott ruhában érkeztek az arénába.

  - A yoUDay legfőbb üzenete a közösségépítés, az hogy tudjuk: egy intézményhez tartozunk, egy városban élünk és azt is szeretnénk, hogy a hallgató évtizedek múlva is emlékezhessenek a Debreceni Egyetemre. Minden évben egy kicsit változtatunk, a programötletekben is mindig fejlődünk, és én azt gondolom, hogy idén is nagyot lépünk előre – mondta a hirek.unideb.hu-nak Bács Zoltán kancellár.

A monumentális és különleges látványelemekben bővelkedő show valóban páratlan élményt nyújtott szerda este.

Az egyetem nagy ünnepségeinek elmaradhatatlan eleme, a fanfár muzsikája után felcsendült a Final Countdown és a DE klasszikus, valamint könnyűzenei képzéseiben résztvevő hallgatók ütős produkciójával elstartolt a yoUDay. A közönség idén minden eddiginél több fellépőt láthatott az előképesztően mozgalmas kétórás műsor alatt, melyet ezúttal is az Animal Cannibals két mókamestere vezetett.

Sztárfellépők sokasága gondoskodott a magával ragadó hangulatról: Rúzsa Magdi, a Kowalsky meg a Vega és a Follow The Flow voltak az este sztárvendégei, továbbá Sári Évi, Éliás Jr., az Abrakazabra, Nika, Biga, valamint Vastag Csaba tették fejthetetlenné az ország egyetlen tanévnyitó stadionshow-ját.

A koncertek mellett bemutatkoztak az egyetem új társulatának, az Odeon-ZeneTheatrum színinövendékei, valamint színpadra léptek az idén 100 éves egyetemi klub, a DEAC 23 szakosztályának képviselői és a UD Cheerleaders.
A műsort olyan neves tánccsoportok színesítették, mint a Valcer Táncstúdió, Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület, R&B Dance, Piruett Tánc Stúdió, valamint Modern Tánc-Játék Stúdió.

A nemzetközi szintű produkció szervezésében és lebonyolításában több mint ezren vettek részt.

Sajtóiroda-MM