A január 30-ai átadás-átvétel nyomán immár a Debreceni Egyetem tulajdonában van a 32 ezer négyzetméteres Tüzér utcai ingatlan. A jövőben Forest Center néven működő komplexumban a bérlő piaci vállalatok mellett az egyetem saját tevékenysége és a térítéses betegellátás kap helyet a tervek szerint.

A Debreceni Egyetem 2021 augusztusi intézményi modellváltásához kapcsolódóan került az intézmény birtokába a jelenleg még Forest Offices-ként ismert létesítmény, mely az adásvétel után az átalakuló portfólióhoz igazodva Forest Center néven működik tovább. 

- A birtokbavételi dokumentumok hétfői aláírásával és a műszaki átadás-átvétellel egy közel kétéves folyamat ért véget – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Bács Zoltán. A Debreceni Egyetem kancellárja hozzátette: az első új bérlő tavasszal érkezik az épületbe, mely átmenetileg otthonául szolgálhat majd felújítás alá kerülő egyetemi egységeknek is a következő hónapokban.

A 32 ezer négyzetméteres Forest Center lehetőséget nyújt piaci vállalatokkal történő együttműködésre, működési felület biztosít a cégek számára, saját egyetemi tevékenységekre, valamit itt tervezi az egyetem elkülönített infrastruktúrán és szervezetben létrehozni a térítéses betegellátás új körülményeit is.


Az orvosi és gyógyászati szolgáltatásról szólva a kancellár kifejtette, hogy az egészségügyi menedzsmentnél folyamatban van a tervezés, amely során meghatározzák, hogy mely szakmák működhetnek majd az épületben.

A Debreceni Egyetem tulajdonába kerülő ingatlannal kapcsolatos üzemeltetési, létesítményfenntartási-, kezelési feladatok hatékony ellátása érdekében önálló ingatlankezelést végző gazdasági társaságot is létrehozott az intézmény. Az UD Forest Center Kft. tevékenységéhez tartozik a létesítmény teljeskörű működtetési és üzemeltetési feladatainak végzése, az egyetem által nem használt, szabad kapacitások hasznosításának koordinálása, valamint a már meglévő, illetve a jövőben megkötendő bérleti szerződésekhez kapcsolódó bérbeadói feladatok ellátása.

DE Sajtóközpont