Egyetemi családi nap a kultúrparkban

Több mint 230 család vett részt szombaton a Debreceni Egyetem családi napján a Nagyerdei Kultúrparkban. Az Iciri-Piciri Alumni közönségét Zabszalma-koncert, aszfaltrajzverseny, tombolasorsolás, szakvezetéses séta és látványetetés várta.

- Ez az első olyan alkalom a járvány óta, amikor a Debreceni Egyetem dolgozói a munkahelyen kívül is találkozhatnak, és mint a Debreceni Egyetem nagy családjának tagjai együtt szórakozhatnak, kikapcsolódhatnak, tölthetnek el egy tartalmas napot. Az egyetem kiemelt figyelmet fordít polgáraira, az egyetemi dolgozók közösségére: támaszt ad, amikor reménytelennek tűnik a helyzet, erre több példa is volt az elmúlt másfél évben – hangsúlyozta a rendezvény megnyitóján Pintér Ákos. Az általános rektorhelyettes köszönetet mondott az egyetem munkatársainak a pandémiás időszakban tanúsított helytállásáért.

Az eseményt az egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja (DEMEK), a Lelkierő Egyesület, valamint a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ közösen szervezte meg. A DEMEK nevében Berényi András központvezető köszöntötte a résztvevőket.

- Nagy öröm, hogy újra meg tudtuk rendezni ezt az eseményt. A járványidőszakban is igyekeztünk olyan online programokat, rendezvényeket, vetélkedőket tartani, amelyekre éreztük, hogy van igény a dolgozó kollégák részéről. Ezek mellett több új program, sorozat indítását is tervezzük – fogalmazott Berényi András, aki köszönetet mondott a DEMEK, a Lelkierő Egyesület és a RAK munkatársainak a közreműködésért.

A megnyitó után a Zabszalma zenekar koncertjével folytatódott a műsor a Vitéz László színpadon, míg a tevék kifutója mellett az aszfaltrajzverseny 19 résztvevője készítette alkotásait, melyből az első három helyezettet díjazták ajándékcsomaggal.Népszerű program volt a szakvezetéses séta és a látványetetés is.


A tombolasorsolásra zsúfolásig megtelt a színpad környéke, több mint negyven nyertes örülhetett az állatkerti és vidámparki belépőknek.

Sajtóiroda - TPL