Duális Fórum a GTK-n

A duális képzésre történő jelentkezést könnyíti meg az az új weboldal, melyet a képzés népszerűsítését célzó fórumon mutattak be a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán. A rendezvényen a leendő mesterszakos hallgatók több mint 30 partnercég gyakorlati lehetőségei közül válogathattak.

Évről évre egyre több mesterszakos hallgató választja a duális képzési formát a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán (DE GTK). Ezen képzések során a diákok az egyetemi tanulmányaikkal párhuzamosan munkatapasztalatot szereznek valamelyik duális partnernél, vállalatnál, egyéb szervezetnél.

- Jelenleg 54 aktív hallgató végzi tanulmányait ebben a formában, 62-en pedig már megszerezték oklevelüket. Folyamatosan bővül a partnerek köre is, a mostani felvételi időszakban 32 cég kínál több mint 100 gyakorlati helyet a GTK-ra keresztfélévben felvételizőknek – hangsúlyozta Fenyves Veronika dékán.

A jelentkezés részleteiről esett szó azon a rendezvényen, amelyen több mint 70, elsősorban alapképzését hamarosan befejező egyetemi hallgató vett részt kedden. A DE GTK-n már 10 különböző szak választható duális formában. A keresztféléves mesterképzésekre november 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu-n, a gyakorlati helyet pedig mostantól egy új, egységes rendszeren keresztül lehet kiválasztani december 15-ig.

- A Debreceni Egyetem kifejlesztett egy duális jelentkezési rendszert, ebben a félévben már ezt használhatják a hallgatók. Lényege, hogy ha valaki regisztrál, majd bejelentkezik a dualis.unideb.hu oldalon, akkor a jelentkezés pillanatában az egyetem és a cég is értesül arról, hogy érdeklődik az adott vállalat iránt – ismertette a karvezető. 


A tapasztalatok szerint az ebben a képzési formában résztvevők többége hamarabb talál munkát, mint a gyakorlati tapasztalatokkal nem rendelkező hallgatók. A gyakorlati idő végén a duális partner legtöbb esetben munkaszerződést kínál hallgatójának, ezt a fórumon előadó végzett hallgatók is megerősítették. 

Sajtóiroda-TB