DE – DVSC: újabb mérföldkő

Duális képzést indít a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a labdarúgó egyesület. Az erről szóló megállapodást szerdán írták alá az intézmény és a klub vezetői. A gyakorlatorientált képzés az őszi szemeszterben kezdődik, így már áprilisban jelentkezhetnek a sportközgazdász mesterszakos hallgatók.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán évente 800-1000 alapszakos hallgató tölt gyakorlatot szakmai szervezeteknél, hogy versenyképes diplomát szerezhessenek. 2017-ben a mesterszakos hallgatók számára is megnyitotta a kar ezt a lehetőséget első duális képzésével, melyek száma mára tízre bővült. 

- Jelenleg 62 aktív duális hallgatója van ennek a 10 mesterszaknak, 82-en pedig már oklevelet szereztek. A duális képzés során a hallgató a képzési idő felét, 26 hetet az egyetemen, ugyanennyit pedig a választott vállalatnál tölt, ahol a szakterületének megfelelő gyakorlatot végez. Így a hallgatók belekóstolhatnak a munka világába amellett, hogy minden, a nappali szakos hallgatóknak igénybe vehető lehetőséggel is élhetnek – hangsúlyozta Fenyves Veronika dékán azon a sajtótájékoztatón, melyen a karvezető egy új duális képzés elindításáról írt alá együttműködési megállapodást a DVSC cégvezetőjével.  

- A DVSC és a Debreceni Labdarúgó Akadémia egyik fő támogatója és támasza a Debreceni Egyetem. Ez egy újabb mérföldkő az együttműködésünkben, mely során igyekszünk olyan lehetőséget biztosítani a sport iránt érdeklődő fiataloknak, hogy különböző, a klubhoz köthető üzleti területen tudjanak tapasztalatokat szerezni, és végzett szakemberként később kamatoztatni. A DVSC elsősorban a marketing, a pénzügy-számvitel és a rendezvényszervezés területére várja majd a sport iránt elkötelezett hallgatókat – emelte ki Makray Balázs cégvezető. 

Az új duális képzésre a sportközgazdász mesterszakos hallgatók jelentkezhetnek, hogy a gyakorlatban is alkalmazhassák az egyetemen elsajátított legújabb gazdasági módszereket és technikákat.   

- Azt látjuk, hogy a sportvállalkozások – főként a magasabb bajnoki osztályban játszó csapatok esetében – igyekeznek követni a nyugat-európai trendeket. Ezek az üzleti módszerek leginkább a futballban terjedtek el, nyilvánvalóan itt Magyarországon is főként az NB I-es labdarúgó csapatokat működtető vállalkozások azok, amelyek leginkább betekintést nyújthatnak hallgatóinknak a modern üzleti módszerek alkalmazásába. Ők pedig egy újfajta szemléletet, a legújabb ismereteket hozhatják ezekhez a klubokhoz, így mindenki tud profitálni – vélekedett Bácsné Bába Éva, a DE GTK Sportgazdaság és -menedzsment Intézet igazgatója. 


A DE GTK-DVSC duális képzésre a dualis.unideb.hu oldalon lehet jelentkezni áprilisban. Arról, hogy ki vehet részt a képzésben, egy felvételi elbeszélgetés után döntenek majd.  

Sajtóközpont-TB