Ahonnan a legjobb jogászok indultak

Látta már hol tanulnak a debreceni jogászhallgatók? Felejthetetlen kisfilm készült hazánk legjobb vidéki jogi képzőhelyéről, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karáról.

Nemzetközi oktatógárda, 93 %-os elhelyezkedési arány, ingyenes elektronikus tananyag, szakmisztériumi ösztöndíj – csak néhány indok, ami miatt érdemes a két és fél évszázados múltra visszatekintő debreceni jogi oktatást választani. A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karát több mutató és független rangsor – legutóbb a HVG hallgatói kiválóságok alapján készült listája – alapján a legjobb vidéki jogi képzőhellyé választották.

A DE ÁJK jelenleg tizenkét tanszékkel működik, tudományos fokozattal rendelkező tanárainak aránya a hazai jogászképző intézmények között kiemelkedő, 78 százalék, és a gyakorlatorientált képzésben a régió legelismertebb szakemberei is részt vesznek. A kar szaknyelvi képzése az országban egyedülálló, hiszen jogász végzettségű anyanyelvi lektor segíti a munkát. Ez az egyik oka annak, hogy a Debrecenben végzett jogászok a legjobb ügyvédi irodákban helyezkednek el Európa-szerte.

Az egyetem Multimédia Kompetencia Központja és Sajtóirodája által készített videóból pedig még madártávlatból is megnézheti a karnak otthont adó Kassai úti zöld campust, ahol új épületben, kiváló infrastrukturális háttérrel, kollégiummal és felejthetetlen diákélettel várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara.

Sajtóiroda-TB