Hogy kerül a csizma az asztalra?

Hagyományteremtő szándékkal jótékonysági gardróbvásárt szervez május 3-án, szerdán az Élettudományi Épület előtti téren a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Program és a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet.

A rendezvényen az egyetem polgárai – oktatók, hallgatók és dolgozók – mellett a városban élők is lehetőséget kapnak arra, hogy már nem használt, de jó állapotú ruhadarabjaikat áruba bocsássák, a befolyt összeget vagy annak egy részét pedig jótékony célra felajánlják.

- A gardróbvásár egyszerre jelképezi és ötvözi a jótékonyságot, az ökotudatos magatartást és a környezetbarát tevékenységet, hiszen ami valakinek felesleges, használaton kívüli darab, az másnak nagy segítséget jelenthet, mivel az eladásra kínált darabok ára nem haladhatja meg az ezer forintot – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Mándy Zsuzsa.

A Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatóságának munkatársa, a rendezvény egyik ötletgazdája kiemelte: a befolyt összeget az intézmény egyik alapítványa számára ajánlják fel a szervezők, ugyanakkor azok a ruhadarabok sem kerülnek a szemétbe, amelyek nem találtak gazdára, hiszen a Hallgatói Önkormányzattal együttműködve egy raktárat alakítanak ki, ahol később a rászoruló hallgatók szükség szerint válogathatnak majd.

- Közösségünk számára fontos, hogy tagjainkat aktivizáljuk és abban segítsük, hogy felelős módon vegyenek részt a társadalmi életben, így az egyetem életében is. Szeretnénk arra biztatni őket, hogy többek legyenek, mint hallgatók és úgy legyenek jelen, hogy közben tesznek a körülöttük élő embertársaikért, a környezetünkért – hangsúlyozta Kovács-Szécsi Dóra, a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet lelkésze.

Aki szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, április 30-ig foglalhat asztalt az https://forms.gle/pHRc6kjzvXyzuc1r8 alábbi linken.

A rendezvényről bővebb információ olvasható az esemény Facebook oldalán: https://www.facebook.com/events/734465165089803/?ref=newsfeed

A gardróbvásár a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet és a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Program (DETEP) szervezésében valósul meg az ntp-innov-22 pályázat keretein belül.

Sajtóközpont - BZs