Hivatalosan is megnyitott a Campus Fesztivál

Több mint 200 koncert és fellépés 19 programhelyszínen, valamint számtalan egyéb program várja a látogatókat a 14. Campus Fesztiválon. A rendezvény szerda esti hivatalos megnyitóján elhangzott: a fesztiválnak jótékonysági célja is van, a nyitófogadásra megvásárolt támogatói jegyekből befolyt összegből a COVID-árvákat támogatják.

-    Az olyan rendezvények, mint a Campus Fesztivál, hozzájárulnak ahhoz, hogy Debrecen egyre attraktívabbá váljon, és jó legyen itt élni – emelte ki a megnyitón mondott köszöntőjében Palkovics László technológiai és ipari miniszter.

A tárcavezető hozzátette: a BMW is többek között azért döntött Debrecen mellett, amikor új gyárának helyszínt keresett, mert a város kellően attraktív volt a vállalat szakembereinek.  Palkovics László a Debreceni Egyetemről az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy az elmúlt nyolc évben, amióta tárcája és az intézmény együttműködik, minden területen jó irányba haladt a DE, olyan új diszciplínák jelentek meg, mint a járműipar és a gépipar. A különféle rangsorokban is egyre előrébb lép az egyetem – mondta el a tárcavezető.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az ország legkulturáltabb és az egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválját rendezik meg Debrecenben.

-    Jó ma egyetemistának lenni Magyarországon, mert az elmúlt 650 év legnagyobb egyetemfejlesztése zajlik. Jó debreceni egyetemistának is lenni, mert a Debreceni Egyetem költségvetése a tavalyi 22 milliárd forintról idén 49 milliárdra emelkedett – jelentette be György László innovációért, szakképzésért, felsőoktatásért és vállalkozásfejlesztésért felelős államtitkár.

Papp László polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: a debreceni nyár ma már elképzelhetetlen a Campus Fesztivál nélkül.
-    A rendezvénynek nemcsak jelentős múltja van, de nagyon komoly jövő előtt áll. A következő években felértékelődik, ha egy város, egy egyetem és a gazdasági élet szereplői szorosan együtt tudnak működni. Ennek óriási jelentősége lesz a Campus Fesztivál és Debrecen szempontjából is – hangsúlyozta a polgármester. 

Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke is az egyetem, a város és a gazdasági szereplők összefogását emelte ki, amely elengedhetetlen a színvonalas rendezvény megszervezéséhez.

-    Nagy büszkeség és öröm egy olyan intézmény fenntartójának lenni, amely egy ilyen minőségű kulturális esemény létrehozásában vehet részt, amely szerintem Magyarországon a legjobb - tette hozzá Kossa György.


Az ünnepélyes megnyitón Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, Hans-Peter Kemser, a debreceni BMW gyár igazgatója és Harangi Emil, a rendezvény főtámogatója, a Metál-Sheet Kft. ügyvezető igazgatója is köszöntötte a résztvevőket.

A fesztivál július 20. és 24. között 19 programhelyszínen több mint 200 koncerttel és dj-fellépéssel, valamint számtalan egyéb programmal várja a látogatókat. Az egyik legnagyobb hazai könnyűzenei programot 14. alkalommal rendezik meg.

-    A Campus Fesztivál szintet lépett. Ennyi fellépő és rendezvényhelyszín még soha nem volt a rendezvény történetében - fogalmazott Páll László, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

A Campus Fesztivál szervezői a rendezvény nyitófogadásán részt vett vendégek által felajánlott pénzt minden évben jótékonysági célra fordítják. Az idei bevételből a koronavírus-járvány következtében árván, félárván maradt gyerekeket támogató Regőczi István Alapítvány, valamint a Debreceni Karitatív Testület tevékenységét segítik.

Sajtóközpont - CzA