Fiatal kémikusok ismertették kutatásaikat

Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK) tartottak a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Kémiai Intézetében. Tizenhárom fiatal kutató mutatta be pályamunkáját, az értékelő bizottság döntése alapján a dolgozatot készítők közül minden pályázó indulhat 2025-ben az OTDK-n.

Az őszi Kémia TDK-n tíz magyar és három angol nyelvű előadást tartottak a fiatal kutatók. Színvonalas pályamunkákat mutattak be a kémikusok, az értékelő bizottság egy-egy első és második, illetve két harmadik helyet osztott ki. A Gáspár Attila (Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék) vezette bírálóbizottság – melynek tagja volt még Juhász László (Szerves Kémiai Tanszék) és Udvardy Antal (Fizikai Kémiai Tanszék) – úgy döntött, mind a tizenhárom pályázó részvételi jogot nyert a Debreceni Egyetemen megrendezendő 2025-ös Kémiai és Vegyipari Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK).

A kar gratulált egyúttal Tircsó Gyula professzornak, a Fizikai Kémiai Tanszék egyetemi tanárának, aki a napokban vehette át a Mestertanár Aranyérem kitüntetést. Az elismerést olyan kiváló oktatók, kutatók kaphatják, akik legalább tíz éve kiemelkedő témavezetői és tudományos diákköri szervezői munkát folytatnak.

Sajtóközpont