Felkészülés nemzetközi ipari vizsgákra

Vizsgafelkészítőket tart a Microsoft felhőalapú mesterséges intelligencia és Azure nemzetközi ipari tanúsítványainak megszerzéséhez a Debreceni Egyetem Informatikai Kara (IK). Az angol és magyar nyelvű képzések a versenyképes nemzetközi vizsgák teljesítését segítik.

Egy új vizsgaközpont megnyitásával tavaly novemberben csatlakozott az IK a 14 ezer CERTIPORT vizsgaközpontból álló nemzetközi hálózathoz azzal a céllal, hogy a Debreceni Egyetem hallgatói helyben szerezhessenek nemzetközileg elismert ipari tanúsítványokat. 

Az MS AI-900 (Azure AI Fundamentals - mesterséges intelligencia) és MS AZ-900 (Azure Fundamentals) vizsgák teljesítéséhez a Microsoft Magyarország támogatásával felkészítő képzéseket tart áprilisban a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. Ezeken a képzéseken a kar minősített oktatói nyújtanak segítséget a hallgatóknak az eredményes vizsgázáshoz.

Hajdu András, a DE Informatikai Kar dékánja hangsúlyozta: az IK – mint a Microsoft Mesterséges Intelligencia Tudásközpont program egyik tagja – kiemelten foglalkozik az adattudománnyal, és támogatja a versenyképes tudásszerzést ezen a folyamatosan bővülő területen.

- A Microsoft felhő alapú mesterséges intelligencia (AI-900: Microsoft Azure AI Fundamentals) és az AZ-900 (Microsoft Azure) ipari tanúsítványának megszerzéséhez kaphatnak segítséget a hallgatók a felkészítő képzéseken. A vizsgákat követően nemzetközi szintű tanúsítványokat vehetnek át, ezek révén a hazai és a külföldi munkaerőpiacon is nagyobb esélyekkel helyezkedhetnek majd el – tette hozzá. 

A tanúsítvány megszerzését elősegítő vizsgákra felkészítő angol, illetve magyar nyelvű előadásokat április 21-én és 22-én, csütörtökön és pénteken 8:30 és 16:30 között tartják a Debreceni Egyetem Informatikai Karán, személyes és online jelenlét mellett. 

A felkészítő képzésekre április 15-ig lehet jelentkezni az itt elérhető űrlap kitöltésével. 

A képzések, illetve a vizsgák a Debreceni Egyetem Informatikai Karán tanuló hallgatók számára ingyenesek, más egyetemi hallgatóknak kedvezményesek. A CERTIPORT-ról, valamint a vizsgalehetőségekről további információk ezen a linken érhetők el.

Sajtóiroda - BZ