Együtt edzhettek az egyetemisták

Tanórán kívüli sportfoglalkozásokat tartottak a DE hallgatóinak a Sporttudományi Oktató Központban. A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének (DESKI) programja – ha a járványhelyzet engedi – decemberben folytatódik, ahova a diákok mellett az egyetem dolgozóit is várják.

A jelenleg hatályos egészségügyi előírások betartása mellett rendezte meg a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete november 10-én a Body & Mind mozgás programot. A két egészen eltérő típusú foglalkozáson, a deep work és a jóga órákon összesen százhatvanan vettek részt.

- A rendezvény célja az volt, hogy a Debreceni Egyetem hallgatóinak szervezett formában adjunk lehetőséget a tanórán kívüli sportolásra. A deep work edzés egy lendületesebb, erősebb, nagyobb fizikai aktivitással járó foglalkozás volt, a jógánál pedig inkább a mentális és fizikális ellazuláson, nyújtáson volt a hangsúly – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Varga Katalin, a DESKI testnevelés és szabadidő sportkoordinátora, a program szakmai felelőse.

Hozzátette: azért választották ezeket a foglalkozásokat, mert a hallgatók körében ezek a csoportos órák a legnépszerűbbek. Ha a járványhelyzet engedi, az intézet folytatja a sorozatot; december 8-án, esti, gyertyafényes adventi jóga órára várják a hallgatók mellett az egyetem dolgozóit.

A Body & Mind elnevezésű rendezvény az EFOP 3.4.3-16-2016-00021 „A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében" című pályázat keretén belül valósult meg.

Sajtóiroda - TPL