Egyetemi testnevelőkre emlékeztek

Az intézmény egykori testnevelőinek korszakos munkássága előtt tisztelgett a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs intézete. A DE Sporttudományi Oktatóközpontjánál (DESOK) tartott keddi megemlékezésen koszorút helyeztek el a testnevelők emlékére ültetett fánál.

A Debreceni Egyetem testnevelő tanár képzésének elindításakor, 2016-ban ültették el az emlékezés fáját a DESOK épülete melletti területen, jelképesen felhívva a figyelmet arra az értékes oktatói tevékenységre, amely évekkel ezelőtt megalapozta az egyetemi testnevelést és hozzájárult a testnevelői oktatás fejlődéséhez az intézményben.

Az emlékfánál tartott november 9-ei megemlékezésen a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének képviseletében Varga Katalin testnevelés és szabadidő sportkoordinátor mondott beszédet.

- Azokra emlékezünk, akik edzéseket, testnevelésórákat tartottak létrehozva ezzel a Debreceni Egyetemen a sporttudományi képzést. Ezek a szakemberek kitaposták az utat és örökül hagyták a munkájukat, emléküket, mindez például szolgálhat a jövő testnevelőinek és a jelenlegi hallgatóknak. A mindennapos testnevelés nem volt mindig kötelező az intézményben, elődeink azonban lehetővé tették ezt amellett, hogy az egyetemi versenysport fejlődéséért dolgoztak és szakértelmükkel hozzájárultak ahhoz, hogy a sport központi szerepet töltsön be a DE életében. Az intézményben a testkultúra az egyetemes kultúra része is egyben – mondta a koszorúzáson Varga Katalin.


A megemlékezés végén megkoszorúzták a testnevelők emlékére ültetett fát és az előtte elhelyezett emlékátblát.

Sajtóiroda - BZ