DE hallgatókkal startol a 31. Téli Universiade

Rekordszámú magyar sportoló, köztük a Debreceni Egyetem öt hallgatója részvételével kezdődnek szerdán a 31. Téli Egyetemi Világjátékok. A nemzetközi egyetemi sport legrangosabb eseményét idén a New York állambeli Lake Placidben rendezik január 12-22. között.

Több mint 50 fős magyar csapat indul a korábbi téli olimpia helyszínén megrendezendő egyetemi világversenyre. 2019 után újra képviselteti magát a Téli Egyetemi Világjátékokon a magyar férfi jégkorong válogatott, köztük a Debreceni Egyetem három hallgatója is: a DEAC két védője, Molnár Gergő László (sport- és rekreációszervezés szak) és Vedran Bogesic (sport- és rekreációszervezés szak), valamit a DEAC U21-es csatára, Kókai Máté (járműmérnöki szak). A válogatott már a hivatalos megnyitó előtt, szerdán jégre lép.

A magyar jégkorong válogatott programja:
Január 11., szerda 19:00 (helyi idő szerint 13:00): Magyarország–Szlovákia
Január 13., péntek 15:30 (helyi idő szerint 9:30): Magyarország–Kazahsztán
Január 16., hétfő 19:00 (helyi idő szerint 13:00): Dél-Korea–Magyarország
Január 17., kedd,15:30 (helyi idő szerint 9:30): Magyarország–Nagy-Britannia
Január 19., csütörtök 15:30 (helyi idő szerint 9:30): Magyarország–Egyesült Államok

A legjobb eredmények hosszúpályás gyorskorcsolyában várhatók, a magyar versenyzők a tavaly márciusban, szintén Lake Placidben megrendezett Egyetemi Világbajnokságon ezüst- és bronzérmet nyertek többek között Bejcz Botond Balázs révén, aki a Debreceni Egyetem hallgatójaként ezúttal is rajthoz áll az érem reményében. Csakúgy, mint Böde Bálint, aki csapattársához hasonlóan sport- és rekreációszervezés szakon tanul a cívisvárosban.

Sajtóközpont-TB