Érdekes gasztronómiai téma kerül terítékre a Science Cafe soron következő előadásán: az alacsony, mindössze 0,2 kg/fő/év magyarországi vadhúsfogyasztás. Ennek egyik oka lehet, hogy a fogyasztók számára igen nehéz a vadhúsokhoz való hozzájutás, mivel a húsboltok, hentesüzletek csak csekély mennyiségben forgalmazzák ezt a terméket.
- A vadhúsok piaci jelentősége egyre növekszik világszerte, mivel azok különleges gasztronómiai élményt nyújtanak, továbbá az egészségtudatos fogyasztók körében is népszerűek. A vadételek iránti kereslet részben az egészséges táplálkozás növekvő igényéből fakad, mivel ezek a húsfajták alacsonyabb zsírtartalommal és magasabb fehérjetartalommal rendelkeznek, mint sok más hagyományos hús. A vadhúsfeldolgozás konyhatechnológiai módosításokat igényel, domesztikált állatok feldolgozásától eltérő módon készíthetjük el, továbbá a fűszerek használata sokkal szélesebb körben és nagyobb mennyiségben van jelen, ha a vadhús megjelenik a konyhánkban – árulta el előzetesként a hirek.unideb.hu portálnak Diósi Gerda.
Az előadás 2025. november 5-én, szerdán 17 órakor kezdődik a KARAKTER 1517 Könyvesbolt és Kávézóban (Debrecen, Nagytemplom mögötti Emlékkert).
Sajtóközpont – BZs