Tehetséggondozás – várják a jelentkezőket

Új szemléletet, nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségeket kínál a társadalomtudományok több területét lefedő kurzusain a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményének debreceni képzési központja. A Mathias Corvinus Collegium az új tanévben is várja a Debreceni Egyetem jelenlegi és leendő hallgatóit.

Április 16-ig jelentkezhetnek a Debreceni Egyetemen tanulmányaikat idén ősszel kezdő, valamint már a DE-n tanuló hallgatók a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó programjába. A szemeszter augusztus közepén táborral és orientációs héttel indul, az ingyenes képzésre az MCC ezúttal is 25 jelentkezőt vesz fel.

Összesen hat területen kínál érdekes és hasznos tudásszerzési lehetőséget az MCC, melynek képzésein hazai és külföldi oktatói segítségével olyan kompetenciákat fejlesztenek, melyeket az egyetemi tanulmányok során és a diplomaszerzést követően is hasznosíthatnak majd a hallgatók.

- Egyedülálló, interdiszciplináris kurzusokkal várjuk a hozzánk jelentkezőket. A fiatalok hat iskola közül választhatnak, ezek a Jogi Iskola, a Közgazdasági Iskola, a Nemzetközi Kapcsolatok Iskola, a Média Iskola, a MCC–Mindset Pszichológia Iskola, valamint a Társadalom- és Történelemtudományi Iskola. Mindegyikben aktuális közéleti témákkal találkozhatnak az iskolai profilnak megfelelően a hallgatók. Ha valaki kiválóan tanul az egyetemen, az szükséges, de nem elégséges feltétel, fontos a tájékozottság és az is, hogy a hallgató több aspektusból közelítsen egy bizonyos problémához, állítsa fel a saját érvrendszerét, vitaképes legyen. A képzéseinken a vitakultúra megléte és fejlesztése a legfontosabb, hiszen az a cél, hogy magyar és idegen nyelven, egy nemzetközi környezetben is képesek legyenek megvédeni az álláspontjukat. Ezt a készséget a vizsgákon és a munkaerőpiacon is hasznosíthatják majd a hallgatók – mondta a hirek.unideb.hu-nak Bognár István, az MCC debreceni regionális képviseletvezetője.

Az MCC a DExpón is igyekezett megszólítani a leendő egyetemistákat. Másfél éve érhető el az egyetemi képzés Debrecenben, azóta már 2600-an vettek részt a kurzusokon.

- A tehetséges hallgatók nyitottak a képzéseink iránt, hiszen komoly karriert alapozhatnak meg azzal, hogy kiszélesítik szakmai tudásuk határait, társadalomtudományi fókuszú tudással bővíthetik az egyetemi tanulmányaikat. Jelentős nemzetközi tapasztalatokat szerezhetnek, külföldi tanulmányutakon vehetnek részt, olyan kortársakkal kerülhetnek egy közösségbe, akik más intézmények tapasztalatait adhatják át a debreceni fiataloknak – tette hozzá Bognár István.

A képzésre sikeres online írásbeli és szóbeli felvételi után kerülhetnek be a jelentkezők. Az írásbeli forduló június 28-án lesz, a szóbeli felvételin pedig július 3–8. között vehetnek részt a fiatalok.

A Mathias Corvinus Collegium debreceni képzési központja, amely az egykori Aranybika Hotelben működik, minden felvett hallgató számára ingyenes kollégiumi elhelyezést is kínál.Az MCC képzéseiről, rendezvényeiről, valamint a jelentkezésről további információk ezen a linkeken érhetők el:

Sajtóközpont - BZ