Sport, életmód, kultúra az Egyetemi Életben

A Debreceni Egyetemen előadást tartott Marco Rossiról, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányáról készült fotóval a címlapján jelent meg az Egyetemi Élet új száma. Az újságban ezúttal egyebek mellett az Aranybika titkairól, a debreceni busójárásról és az Australian Open minitornáját megnyert DEAC-os teniszezőről lehet olvasni.

A Debreceni Egyetemen járt a magyar labdarúgó válogatott utóbbi években sikert sikerre halmozó szövetségi kapitánya, Marco Rossi. Az olasz szakember a Böszörményi úti campus színháztermében tartott előadásában büszkén elevenítette fel egyebek mellett a Dzsudzsák Balázzsal közös emlékeit, hogy milyen kellemes pillanatokat jelentettek a válogatottsági rekorder debreceni középpályás szabadrúgásgóljai a románok vagy épp a portugálok ellen, de Dzsudzsák nagymamájának remek töltött káposztájáról sem feledkezett meg – derül ki a látogatásról szóló tudósításból.

Debrecen főterének látképét a Református Nagytemplom mellett egy másik impozáns épület, az Aranybika uralja. Az évszázadokon át fogadóként, majd szállodaként, jelenleg pedig oktatási központként funkcionáló ház története egybeforrt a városéval, így kihagyhatatlan látnivaló minden felfedező számára – olvasható a Fedezd fel Debrecen utcáit! sorozat legújabb részében.

Átléptük a tél utolsó hónapját, de ez korántsem jelenti azt, hogy egyhamar melegebbre fordul az idő és levethetjük nagykabátjainkat. Ilyenkor különösen fontos, hogy igyekezzünk felvértezni magunkat a hideg, párás levegő és a vírusok, baktériumok okozta megbetegedések ellen. Számos lehetőség áll rendelkezésünkre immunrendszerünk optimális működésének elősegítésére. Ezek közé tartozik a gyógynövények alkalmazása. Arról, hogy mit együnk, igyunk, a ZölDEbbítő oldalakon kapunk jótanácsokat.

Busók lepték el a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusát néhány napja. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Folklór Műhelye ugyanis télűző sokadalmat szervezett, amelyre a jelmezes alakoskodók Mohácsról érkeztek. A felvonulók a Kecskeméti János Sportcsarnoktól indultak népzeneszóra, majd a Gazdaságtudományi Kar épülete előtti körforgalomban megfordulva a Kazánház felé vették az irányt. A program további részleteiről a Jöjj el tavasz! – Busók Debrecenben című cikkben lehet olvasni.

A DEAC teniszezője, Máthé Gábor győzött az Australian Open hallássérülteknek rendezett minitornáján. A versenyre a világ tíz legjobb férfi és női teniszezőjét hívták meg. A siketlimpiai aranyérmes Máthé Gábor csoportjában mind a négy találkozóját szettvesztés nélkül abszolválta. A döntőben a szlovén Marino Kegllel találkozott és nem szakadt meg a jó sorozata, 6:4, 6:2-re győzött. A Grand slam-torna győztest ausztráliai élményeiről kérdezte az Egyetemi Élet riportere.

A lap friss száma ide kattintva olvasható.
 

Sajtóközpont - OCs