„Pengék” a számok világában

Második helyezést ért el a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának számvitelt tanuló hallgatókból álló csapata Budapesten, a Corvinus Egyetemen rendezett Bosnyák János Nemzeti Emlékverseny döntőjében.

Idén harmadik alkalommal tartották meg a Luca Pacioli Egyesület szervezésében a kárpát-medencei felsőoktatási intézményekben számviteli, pénzügyi, adózási ismereteket tanuló hallgatóknak szóló Bosnyák János Nemzeti Emlékversenyt. A megmérettetésre Magyarország szinte minden részéből, - valamint a Partiumból és Erdélyből - 27 három fős csapat, 81 résztvevő nevezett.


Dékán Tamásné Orbán Ildikó, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Számviteli Tanszék tanszékvezetője elmondta: a kétfordulós megmérettetés feladatsorainak összeállításában számos vállalat és szakmai szervezet képviselője vett részt.

- A színvonalas versenyen az általunk gondozott szakmáknak megfelelő problémákat oldottak meg a versenyzők. Az első körben egy számviteli, pénzügyi, adózási esettanulmányt kellett készíteni esszé formájában. Ebben a résztvevők kifejtették a gondolatmenetet, majd megmagyarázták és érvekkel támasztották alá a következtetéseket, illetve egy prezentációs diasort is készítettek. A mi csapatunknak ez jól sikerült, így bejutottak a döntőbe, ahol hét alakulat küzdött egymással – ismertette a tanszékvezető.

Fotó: Ressely Kinga

A járványhelyzet miatt videókonferencia keretében tartott második körben a szakmai zsűri azt várta, hogy az első fordulóban benyújtott esettanulmányt maximum 15 perc terjedelemben prezentálják a versenyzők, majd villámkérdésekre kellett válaszolni.

Fotó: Ressely Kinga


A vetélkedő harmadik helyezettje végül a Budapesti Corvinus Egyetem „Marcsello Kft.” nevű csapata lett. A Debreceni Egyetem „√2” nevű alakulata – melynek tagjai: Józsa Priscilla számvitel mesterszakos, Bedő Gábor Áron és Buzás Tamás pénzügy és számvitel alapszakos hallgatók voltak – a második helyen végzett. Nyereményük 360 ezer forint készpénz volt. A győzelmet az ugyancsak a Corvinus Egyetem hallgatóiból álló „Adóászok” csapata szerezte meg.

Fotó: Ressely Kinga

A legjobb prezentációt bemutató csapatnak járó 150 ezer forint különdíjat a zsűri szintén a Debreceni Egyetem csapatának ítélte oda.

 

Sajtóiroda – OCs