Díjazott egyetemista sportolók

Békessy Béla-sportösztöndíjakat vehettek át a legjobb debreceni sportolók a debreceni önkormányzat legutóbbi közgyűlésén. A díjazottak között öt olyan tehetség is van, akik a Debreceni Egyetemen tanulnak, dolgoznak.

A 2016-ban alapított Békessy Béla-sportösztöndíj célja, hogy elősegítse a nemzetközi sportversenyeken való sikeres szereplést. Az elismerést az a debreceni sportszervezetben versenyző, egyéni vagy csapatsportágban résztvevő, amatőr vagy hivatásos, felnőtt vagy a legidősebb utánpótlás korosztályba tartozó sportoló kaphatja meg, aki olimpián, paralimpián, világjátékon, világbajnokságon, világkupán vagy Európa-bajnokságon kiemelkedő eredményt ért el.

A díjazottak között több olyan élsportoló is van, akik jelenleg vagy az elmúlt években is a Debreceni Egyetemen végzik, végezték a tanulmányaikat.

Békessy Béla-sportösztöndíjat kapott Arany Attila Csaba atléta, triatlonversenyző, a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának (NK) gyógytornász, valamint Balázs Panni karatéka, az NK dietetikus hallgatója.

Az elismerést átvehette Mihály Kata vívó, a DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola növénytermesztés és kertészet doktori programjának tavaly abszolvált PhD hallgatója, aki jelenleg a DE MÉK Élelmiszertudományi Intézet tudományos segédmunkatársa, Senánszky Petra uszonyosúszó, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar sport- és rekreációszervezés szakának hallgatója, valamint Kozák Luca atléta, gátfutó is, aki tavaly diplomázott kémia alapszakon a Debreceni Egyetemen, jelenleg pedig pénzügy-számvitel szakon hallgatója az intézménynek.

Rajtuk kívül Göttlinger Dániel kerekesszékes vívó és Battai Sugár Katinka vívó kapta az ösztöndíjat.

A kiváló sportolóknak járó elismeréseket Papp László polgármestertől vehették át a díjazottak.

Sajtóiroda - BZ