Pörgött a Campus Sportfesztivál

Több mint ötszáz versenyző részvételével, három sportágban rendezték meg a XII. Campus Sportfesztivált a Debreceni Egyetem Sportlétesítményeiben. Az idei rendezvény elérte a célját: a hallgatói közösségek építése, erősítése mellett a sportot, a rendszeres testmozgást népszerűsítették.

Kispályás labdarúgásban, strandröplabdában és 3X3-as kosárlabdában csaptak össze az idei Campus Sportfesztiválon a résztvevő csapatok július 20 és 21. között. A megmérettetésre idén több magyar városból, így például Budapestről, Győrből és Szombathelyről is érkeztek versenyzők, összesen mintegy ötszázan vettek részt a mostani kiírásban. A versenyen nemcsak aktív tanulmányokat folytató egyetemisták, főiskolások vehettek részt, hanem azok is, akik az elmúlt két évben szereztek diplomát.

Mindhárom sportágban szerdán rendezték a finálékat, majd a döntők után közvetlenül megtartották az ünnepélyes díjátadókat is. Dékán Tamás főszervező szerint a körülményekhez képest ezúttal is sokan vettek részt a sportfesztiválon, és tekintettel arra, hogy az előző évben elmaradt a rendezvény, nagyon jó, hogy idén sikerült azt megrendezni.

- Nagyon örülünk ennek, talán ez a legfontosabb eredménye az eseménynek. Bár a határon túlról most kevesebben voltak, de így is népes mezőny gyűlt össze. Azok, akik részt vettek, magas szintet képviseltek, motiváltak voltak. Bizonyította a rendezvény a létjogosultságát, a fiatalokon ugyanis nagyon látszott, hogy örülnek a részvételnek, volt például olyan csapat, amelyik már hetedik alkalommal volt itt. Természetesen ezúttal is a kispályás foci volt a legnépesebb, harminc csapat indult el a kiíráson, a teljes sportfesztivál mezőnyének a felét ez a sportág adta, de itt voltak a legizgalmasabb, legparázsabb hangulatú mérkőzések is. A sportágakon belül különböző helyről érkezett győzteseket hirdethettünk, ami megmutatja a sportfesztivál változatos jellegét, másrészt az is látszott, hogy ez egy olyan rendezvény, ahol baráti társaságok verődnek össze és együtt sportolnak, együtt küzdenek – nyilatkozta a hirek.unideb.hu-nak a főszervező.

A XII. Campus Sportfesztivál küzdelmeit a kispályás labdarúgó tornán a Debreceni Egyetem címvédő csapata, a Sinter FC nyerte.

- Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy sikerült megvédeni a címünket. A torna elején viszonylag könnyedén jutottunk előre, később azonban már komolyabb játékra volt szükségünk, az elődöntőben is nagyon meg kellett küzdenünk. Ki-ki meccset játszottunk a szombathelyiekkel. Nagy reményekkel vártuk a finálét, szerencsére jól sikerült. Az ellenfelet már jól ismertük, többször pályára léphettünk ellenük korábban - mondta el Móré Bendegúz, a Sintér FC vezetőedzője.

A 3x3-as férfi kosárlabdában az Eat My bubbles, a nőknél a BME csapata lett a végső győztes, míg a strandröplabdában az #eci nyerte a sportfesztivált.

EREDMÉNYEK:

Kispályás labdarúgás:

I. AgroRoll 96 Kft-Sinter FC (Debreceni Egyetem)
II. Egyetek (Debreceni Egyetem)
III. FC VERDANSK (Debreceni Egyetem)
IV. helyezett: LK Bulls

Különdíjak:

- A torna legjobb játékosa: Dobi Gergő (Egyetek)
- A legjobb kapus: Földvárszki Dávid (LK BULLS)
- Gólkirály: Somogyi Márk (AgroRoll 96 Kft-Sinter FC)

Strandröplabda

I. #eci
II.. bELT
III. Nem mindegy

Legjobb női játékos: Máté Gréta
Legjobb férfi játékos: Veres Bence

3x3 kosárlabda férfi:

I. Eat My bubbles
II. KŐZGAZ

3x3 kosárlabda lányok
I. BME
II. Corvinus 3x3

Legjobb férfi játékos: Andrássy Géza
Legjobb női játékos: Hizsnyik Dóra