Online nyílt- és duális nap a TTK-n

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar oktatási-kutatási kínálatát, a TTK vállalati partnereit és az általuk kínált duális képzéseket is megismerhetik az érdeklődők, akik részt vesznek a kar szerdai online nyílt- és duális információs napján.

Rendhagyó módon összevonva tartja meg idei nyíltnapját és duális információs napját a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara.

- Gyakran tapasztaljuk, hogy a képzéseink iránt érdeklődő hallgatóknak kevés információjuk van a duális képzés kínálta lehetőségekről. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy idén összevonjuk a két eseményt, és a továbbtanulás előtt álló középiskolások – vállalati partnereink közreműködésével – már a nyíltnapon első kézből kaphatnak információt – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Kun Ferenc, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának dékánja.

A január 27-én, szerdán 14 órától kezdődő program dékáni köszöntővel indul, az oktatási kínálat és a duális képzési rendszer ismertetése után pedig az egyes tudományterületekért felelős intézetek oktatói tájékoztatják a részletekről az érdeklődőket. A rendezvényen a vállalati partnerek is bemutatkoznak, illetve a képzésekben résztvevők is megosztják véleményüket.

- Az online térben is törekszünk rá, hogy a programban minden aspektusából megismerjék az általunk kínált képzéseket a leendő hallgatók, éppen ezért beszélnek a szakokról a jelenlegi diákok, valamint a duális képzésben résztvevő cégek is – tájékoztatott Lázár István szervező, a DE TTK Meteorológiai Tanszék adjunktusa.

A TTK vállalati partnerei közül a Borsodchem, az E.ON, a MOL, a Procter & Gamble, a Schaffler, a Resilux vesz részt az eseményen.

A programot január 27-én, szerdán 14 órától a TTK YouTube-oldalán láthatják az érdeklődők. Az intézmények és vállalatok az alábbi sorrendben mutatkoznak be:  Biológiai és Ökológiai Intézet, Biotechnológiai Intézet (P.G.), Fizikai Intézet (EON, Schaeffler, Resilux), Földtudományi Intézet, Kémiai Intézet (BorsodChem, Mol Petrolkémia), Matematikai Intézet.

Sajtóiroda - TPL