Ösztöndíj tanárjelölteknek

A Debreceni Egyetem 64 hallgatója részesül Klebelsberg Képzési Ösztöndíjban a 2018/2019-es tanévben. Az okleveleket hétfőn Budapesten, a Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen vehették át a díjazottak.

A programra azok jelentkezhetnek, akik az egységes, osztatlan tanárképzésre, illetve gyógypedagógia alapképzési szakra nyertek felvételt, vagy a pályázat benyújtásának időpontjában már tanulmányokat folytatnak, és vállalják, hogy oklevelük megszerzése után a végzettségüknek, szakképzettségüknek megfelelő állásban helyezkednek el.

– Örömteli, hogy az utóbbi években folyamatosan emelkedik a Debreceni Egyetemről pályázók – és nyertesek – száma, hiszen ez azt mutatja, hogy hallgatóink hivatásuknak tekintik választott pályájukat – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Maticsák Sándor.

A Debreceni Egyetem Tanárképzési Központjának főigazgatója kiemelte, hogy egyre népszerűbb oktatási forma az osztatlan tanárképzés, amelyet ez a támogatási rendszer csak tovább erősít, valamint az is, hogy a gyógypedagógusnak készülő hallgatóink közül is szép számmal pályáztak sikerrel az ösztöndíjra.

A támogatás célja, hogy a tanári pályát választó egyetemi hallgatókat motiválja a hátrányos településeken való elhelyezkedésre, egyúttal a diplomaszerzést követően álláshelyet is biztosít a végzősök számára. A pályázatok elbírálásánál a fő szempont volt a hiányszakok pedagógusigénye mellett a felvételi eredmény, a szociális helyzet, valamint a munkavállalási régió érintettsége.

A juttatás az ösztöndíjas jogviszony első félévében - differenciáltan - 125, 250, vagy 375 ezer forint.

Sajtóiroda – BZs