Tanulj Pallagon!

Egy héten át egyetemi hallgatóknak érezhetik magukat a Balásházy diákjai – a Debreceni Egyetem oktatói tartanak előadásokat az érettségi előtt álló fiataloknak. Az idén búcsúzó középiskolások helyére pedig már várják az utánpótlást.

Rendhagyó órák kezdődtek hétfőn a DE Balásházy János Gyakorló Középiskolájának és Kollégiumában. A diákok a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudomány és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar oktatóinak segítségével bővíthették tudásukat a középiskolás tananyaghoz kapcsolódóan január 29. és február 2. között.

- A Debreceni Egyetem agrár- és gazdaságtudományi képzései kiváló lehetőséget nyújthatnak a továbbtanulásra a mezőgazdasági és közgazdasági tanulmányokat folytató diákjainknak. A szakemberek által tartott kedvcsináló órákon tanulóink bepillantást nyerhetnek az iskolánkban folyó ágazati képzésekhez kapcsolódó tudományos és kutatói munkába – tájékoztatott Nagyné Biró Edit igazgató.

A középiskolások egy hét leforgása alatt a kertészet, a növény­termesztés, az állattenyésztés, az élelmiszeripar és a közgazdaságtudomány egy-egy szeletébe kóstolhatnak bele, ezzel segítve őket a továbbtanulásukat és karrierválasztásukat érintő döntések tudatos meghozatalában.

A szakmai vizsga előtt álló, búcsúzó diákok helyére pedig már várják a mezőgazdaság, a közgazdaság, az élelmiszeripar, a kertészet és parképítés, a labdarúgás és újdonságként bármely más sportág, valamint a természettudományok iránt érdeklődő általános iskolások jelentkezését.

- A szakgimnáziumi képzésünkben hangsúlyosan jelennek meg a szakmai tárgyak a választott ágazatok szerint. Gyakorlatorientált oktatásunkat a legújabb szakmai elvárásoknak megfelelve a régió vezető mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásaival, valamint a Debreceni Egyetemmel együttműködésben valósítjuk meg, a duális képzés előnyeit szem előtt tartva. A sportgimnáziumi képzés keretében a Balásházyban tanulhatnak a Debreceni Labdarúgó Akadémia sportolói is. Sőt, a következő tanévben induló új sportorientációjú osztályba már bármelyik sportág ifjú tehetségeit várjuk, akikkel a természettudományok iránt érdeklődő fiatalok tanulnak majd együtt – hangsúlyozta az intézményvezető.

A Balásházyba február 19-ig lehet benyújtani a jelentkezési lapokat. A felvételről a jelentkezők hozott pontja alapján döntenek, de a sportiskolai osztályba jelentkezőknek egy sportszakmai válogatáson is meg kell felelniük. A felvételi eredményekről április 27-ig kapnak értesítést a diákok.

Bővebb információ az intézmény honlapján érhető el. 

Sajtóiroda-TB