Minden eddiginél nagyobb területen koncertekkel, tudományos előadásokkal, beszélgetésekkel várja a fesztiválozókat a Campus Fesztivál egyetemi helyszíne, az Erasmus35 Színpad – Egyetem Tér. Szerdán a Müzli és a Debrecen BSC Kerekasztal beszélgetésén multinacionális cégek vezetőit ismerhetik meg testközelből az érdeklődők.

Az Erasmus35 Színpad - Egyetem Tér az egyik legváltozatosabb és legtöbb programot kínálja évről évre, és régóta az egyik leglátogatottabb nappali fesztiválhelyszínnek számít. A program összeállításakor a szervezők arra törekedtek, hogy minden tudományterület képviseltesse magát.

A fesztivál első napján – július 20-án, szerdán 16:30-tól – a Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet (MÜZLI) és a Debrecen BSC Kerekasztal szervezői nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint hogy egy színpadra csábítják négy vállalat felsővezetőjét és a Debreceni Egyetem legnagyobb hallgatói létszámú karának dékánját. Kovács Tamás, a Flowserve vezérigazgatója, Váradi Mónika, a Cosmo Consult operatív igazgatója, Szoták Beáta, a Deutsche Telekom IT Solution telekommunikációs szolgáltatások igazgatója és Szabó László, a British Telecommunications szolgáltatás üzemeltetési vezetője beszélget majd Fenyves Veronikával, a Gazdaságtudományi Kar dékánjával.

- A vendégek mindannyian saját életükből szerzett tapasztalataikon keresztül kívánják a fiatalok és a szakma iránt érdeklődők figyelmét felkelteni. Olyan kulisszatitkokba engednek betekintést, amelyeket nem találunk meg a tankönyvekben. A cél, hogy testközelbe hozzák az üzleti szférában rejlő potenciált, valamint bemutassák a Debreceni Egyetem és a Debrecen BSC Kerekasztal ilyen irányú törekvéseit – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Becsky- Nagy Patrícia, a MÜZLI titkára.

A félórásra tervezett rendezvényre a MÜZLI MestertUDás egyeteme című programjának keretében kerül sor.

Az idén tizenöt éves Campus Fesztiválon a Debreceni Egyetem szervezeti egységei közül jelen lesz még a Sporttudományi Koordinációs Intézet: standjuknál az egészséges életmódról, a rendszeres mozgás fontosságáról kaphatnak tájékoztatást a fesztiválozók, emellett az egyetemi szakemberek feltérképezik a fesztiválozók fittségét, vérnyomást mérnek, és tanácsokat is adnak. Lesz tudományos alapokon vett borkóstolás, ízelítő idegen nyelvekből, orvostudományi bemutatók kicsiknek és nagyoknak, a DE Mentálhigiénés Központja gyereksarkot fog üzemeltetni. A látogatók ultrahangos vizsgálaton vehetnek részt, valamint a Műszaki Kar robotjaival is találkozhatnak.

A fesztiválon új szereplőként bemutatkozik a DE Klinikai Központ Kórházhigiénés Osztálya, a jó és rossz baktériumok, a fertőtlenítés világába kalauzolják el a fesztiválozókat. Közösen debütál a Népegészségügyi és Járványtani Intézet a Tüdőklinikával, akik több oldalról is bemutatják a dohányzás káros hatásait. A Neurotech EU-program jóvoltából a neurotechnológia legújabb vívmányaival ismerkedhetnek meg a látogatók, az Ortopédiai Tanszék Biomechanikai Laboratóriuma a 3D-nyomtatásra és -szkennelésre fókuszál, az Immunológiai Intézet óriási társasjátékkal, az Orvosi Képalkotó Klinika a radiokémia érdekes eszközeivel, kísérleteivel készül. Az Igazságügyi Orvostani Intézet kerekasztal-beszélgetésén pedig kiderül majd, hogy az igazságügyi szakértők munkája a valóságban mennyire hasonlít a TV-sorozatokban látottakra. Most először készül programokkal a Neveléstudományi Intézet, illetve a Hatvani István Szakkollégium és a DExam nyelvvizsgaközpont is.

Sajtóközpont - ÉE