Olasz csizma a DBSC asztalán

Olasz szakos egyetemi hallgatók és középiskolás diákok számára szervezett karriernapot csütörtökön a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara és a Debrecen Business Service Centers (DBSC).

A Debreceni BSC Kerekasztal azzal a céllal jött létre 2018-ban, hogy a városban jelenlévő cégek közösen növeljék az üzleti szolgáltató központok ismertségét és elismertségét a régióban.

A mára már tíz, Debrecenben működő vállalatot tömörítő DBSC Kerekasztal – amellyel 2021-ben kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem – tevékenységével elsősorban az üzleti szolgáltatásokat nyújtó szektor ismertségét, elismertségét szeretné javítani, emellett minél szorosabb együttműködésre törekszenek a régió oktatási intézményeivel, hogy népszerűsítsék a nyelvtanulást, valamint megismertessék a hallgatókkal az üzleti szolgáltató szektorba vezető karrierútvonalakat.

A Debreceni Egyetemen eddig magyar, angol, holland, német és francia nyelven indultak üzleti kurzusok, amelyek szeptembertől olasz nyelven is elérhetőek lesznek elsősorban a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Olasz Tanszékének, illetve az intézmény valamennyi karán tanuló, olasz nyelvismerettel rendelkező hallgatói számára.

- A rendezvény és a később induló kurzus fontos üzenete, hogy a magas szintű olasz nyelvtudással és a kultúra ismeretével el lehet helyezkedni Debrecenben az itt működő cégeknél, vállalatoknál – mondta köszöntőjében Pete László.

A DE BTK Olasz Tanszékének vezetője hangsúlyozta: a tanulmányok során elsajátított elméleti ismeretek mellett elengedhetetlen a gyakorlati életben alkalmazható készségek elsajátítása, amelyen a féléves kurzus résztvevői a különböző cégek munkatársainak személyes karrierútjával ismerkedhetnek meg.

Az április 7-i rendezvényen a DE BTK Olasz Tanszékének alap- mester- PhD, valamint osztatlan- és rövid ciklusú tanárképzésében tanuló hallgatók mellett az egyetem több karáról érkeztek érdeklődők, emellett a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium olasz-magyar kéttannyelvű tagozatán tanuló középiskolások mintegy 30 fős csoportja is részt vett a programon, amelyen előadást tartottak – többek között – az NI Hungary Kft., a British Telecom és a Diehl Aviation Hungary munkatársai.

Sajtóiroda – BZs