Nemzetközi gyógyszerésztalálkozó az egyetemen

Kihelyezett ülést tartott a Debreceni Egyetemen az Európai Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Elnöksége, a megbeszélésen a XVII. Congressus Pharmaceuticus Hungaricus és EUFEPS Annual Meeting 2024 előkészületeiről egyeztettek. Az elsősorban a gyógyszerésztudomány aktuális kutatási eredményeit bemutató nagyszabású nemzetközi konferenciának jövő év május végén ad otthont Debrecen.

A megbeszélésen a jövő év május 23-a és 25-e között Debrecenben sorra kerülő XVII. Congressus Pharmaceuticus Hungaricus és EUFEPS Annual Meeting 2024 rendezvény előkészítésével, szervezésével kapcsolatos kérdések kerültek napirendre. A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar (DE GYTK) közreműködésével megvalósuló gyógyszerészkongresszuson és éves találkozón várhatóan több mint háromszázan vesznek majd részt.
 

- Nagyon boldogok vagyunk, hogy Debrecen ad otthont a konferenciának, hiszen a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság fennállásának éppen a 100. évfordulóját fogja akkor ünnepelni. Külön kiemelendő, hogy európai gyógyszerésztudományi társaságok is csatlakoznak ehhez a programhoz, így együtt szeretnénk emlékezetessé tenni ezt az alkalmat – nyilatkozta a hirek.unideb.hu oldalnak Bácskay Ildikó, a DE GYTK dékánja, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság oktatási és továbbképzési titkára, valamint az EUFEPS elnökségi tagja.

A tavaszi rendezvényen elsősorban a gyógyszerésztudomány aktuális kutatási eredményeit mutatják be, valamint várhatóan szót ejtenek majd a jövő oktatási, kutatási lehetőségeiről is. A kongresszus jelmondata ennek megfelelően: Tradíció és innováció a gyógyszerész tudományban.

Bácskay Ildikó arról is beszámolt, hogy a kongresszus védnöke Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora lesz, illetve a tervek szerint plenáris előadást tart többek között Nagy Péter, a DE Kémiai Koordinációs Intézet megbízott igazgatója és a Gróf Tisza István Egyetemért Alapítvány Tudományos Tanácsadó Testületének elnöke is.

 
Sajtóközpont - OCs