Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjasok az ETK-n

A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karán négy tehetséges hallgató kapta meg az egyik legrangosabb felsőoktatási elismerést, a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat. A díjazottak közül ketten vették át személyesen oklevelüket a kar dékánjától.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat a nappali tagozatos, alap- vagy mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgatók kaphatják meg. A díjjal a tehetséges egyetemisták kiemelkedő társadalmi, szociális, kulturális, szakmai és tanulmányi eredményeit ismerik el. Odaítélésének egyik feltétele, hogy a hallgatóknak legalább ötvenöt kreditet kellett szerezniük az utolsó két aktív félévükben azon a szakon, amelyen benyújtották a pályázatukat.

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán ebben az évben négy hallgató kapta meg a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat, akik tehetségükkel, aktivitásukkal, elhivatottságukkal és szorgalmukkal kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és kivételes eredményeket értek el. 

Ezúttal Balogh-Szabó Viktória, az ápolás és betegellátás alapszak ápoló szakirányának hallgatója, Zagyva Ildikó, az egészségügyi gondozás és prevenció alapszak védőnő szakirányának hallgatója, Molnár Csenge, az egészségügyi gondozás és prevenció alapszak védőnő szakirányának hallgatója, valamint György László, a kiterjesztett hatáskörű ápoló mesterképzési szak hallgatója kapta meg az elismerést. Közülük Zagyva Ildikó és György László vette át személyesen az oklevelet.

Móré Marianna, a DE Egészségtudományi Kar dékánja kiemelte: azok a hallgatók, akik megkapják az ösztöndíjat, mind kiváló tehetségek, magasan kiemelkednek az egyetemi közösségből, képesek felnőni a legnagyobb kihívásokhoz is. 

- Különleges elismerésről van szó, melynek az adja a legnagyobb értékét, hogy kevesen kaphatják meg. Karunkon csaknem háromezer fiatal végzi tanulmányait és közülük csupán négyen, a legtehetségesebbek vehették át most az elismerést. Ők kiemelkednek hallgatóink közül. Első generációs értelmiségi emberekről van szó, akik nehéz körülmények között nőttek fel, de tudásuk és tehetségük révén képesek arra, hogy elérjék kitűzött céljaikat. A díj motiválja őket a szakmai fejlődésben és ez az elismerés nem mellékesen az egyetemi tanulmányaik elvégzése után, az álláskeresésnél is sokat segíthet nekik – nyilatkozta a hirek.unideb.hu-nak Móré Marianna, az Egészségtudományi Kar dékánja.

A havonta 40 ezer forint összegű Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat 10 hónapon át kapják a díjazottak. 2022-ben a Debreceni Egyetemen összesen 116 hallgató kapta meg az elismerést. 

Sajtóközpont - BZ