Mentorálással az angol nyelvtudás fejlesztéséért

Továbbra is várja angol szakosok jelentkezését a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézet online mentorprogramja, a Writing Center, amelyben mester- és tanárszakos, szenior, valamint PhD-hallgatók mentorként, coach-ként segítik alsóbb éves társaik tanulmányait.

A kari és intézeti forrásból megvalósuló program célja a lemorzsolódás csökkentése, a tehetséges, de esetleg még nyelvi problémákkal küzdő magyar és külföldi hallgatók támogatása, a felsőoktatás színvonalának fejlesztése.

A tavaszi félévben 8 hallgató lát el mentori feladatokat, akik speciális felkészítésben részesültek. Közülük többen már részt vettek az előző félévek munkájában is, melynek során két-három társuk tanulmányait segítették, elsősorban esszék és beadandók ellenőrzésével, emellett közreműködtek az EYE-ra, vagyis a nyelvi alapvizsgára történő felkészítésben is.

A teljes program online zajlik az e-learning rendszer segítségével, a munkát ebben a félévben az Angol-Amerikai Intézet két oktatója, Moise Gabriella adjunktus és Lénárt-Muszka Zsuzsanna tanársegéd koordinálja.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy a Writing Center hagyománnyá vált az Angol-Amerikai Intézetben és idén is tudunk segíteni a hallgatóknak – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Lénárt-Muszka Zsuzsanna.

 - A Writing Center többek közt azért is válhat a diákok hasznára, mert nemcsak szakmailag felkészült hallgatók mentorálják őket, hanem mindemellett olyan tutorokból áll a Writing Center csapata, akik egykoron szintén diákok voltak és hasonló nehézségekkel néztek szembe – nyilatkozta Szendrei Bianka harmadéves PhD-hallgató, aki évek óta erősíti a mentorok csapatát.

Krisztán Daniella másodéves PhD-hallgató szerint a mentorprogram egyik legnagyobb előnye, hogy az informálisabb közegben az alsóbb éves hallgatók bátrabban merik felvetni és megvitatni a kérdéseiket és nehézségeiket.

- Mindemellett az is nagyon fontos, hogy ez a folyamat a mentoroknak is egy remek tanulási és fejlődési lehetőség mind szövegszerkesztési, mind oktatói készségek terén – fogalmazott Papp Fruzsina másodéves PhD-hallgató, aki a program indulása óta tutorként segíti a Writing Center munkáját.

Az Angol-Amerikai Intézet Writing Center programja továbbra is várja az angol szakos hallgatók jelentkezését.

Bővebb információ: https://ieas.unideb.hu/en/writing-center