Melyik a legszebb egyetemi épület?

A legszebb magyar egyetemi campust keresi az eduline.hu oktatási szakportál. A címért versenyben van a Debreceni Egyetem is. Aki szereti a városképet meghatározó Egyetem téri Főépületet, szavazzon rá!

A portál a tíz legnagyobb hazai felsőoktatási intézmény között hirdette meg a nem mindennapi versenyt. A szavazatok száma csütörtök délelőtt átlépte a hatezret, melyek 32 százaléka a Debreceni Egyetemre érkezett. Ezzel eddig fölényesen vezeti a listát, mögötte 22 százalékkal a Szegedi Tudományegyetem áll, a többi versenyben lévő intézmény pedig 10 százalék alatt kapott voksokat. Szavazni június 18., vasárnap éjfélig ide kattintva lehet.

A Debreceni Egyetem 85 éves főépülete négy év alatt készült el, a munkálatokat maga a tervező, Korb Flóris irányította, a kivitelezésért pedig Stégmüller Árpád debreceni építőmester volt felelős. A tekintélyt parancsoló központi épület főfrontja 108 méter, mélysége 88 méter, területe 6.200 négyzetméter. Alagsora légvédelmi biztonságot nyújtott a II. világháborús bombázásokban, a felsőbb szinteken művészi kiképezésű lépcsők, folyosók kötik össze a szemináriumi és előadó termeket, professzori szobákat.

A 700 négyzetméteres üvegtetős Díszudvar, a pompás díszüvegekkel ékesített Aula, az épület előtti szökőkút és a park, a campus új építészeti díjat nyert egységei és az árnyékot adó több mint száz éves fák mind az ide látogató turisták kedvelt célpontjai.

Sajtóiroda-TB