Megújult a UD Studyversity

Új funkciókkal bővült a Debreceni Egyetem hallgatóknak szóló applikációja. A fejlesztések nyomán a felhasználóknak push-üzenetekben küldi a rendszer a legfontosabb információkat, az UD Közösségi tér révén pedig új lehetőséget teremt a hallgatóknak a kapcsolattartásra.

Az UD Studyversity indulása óta több mint 15000 felhasználó töltötte le a Debreceni Egyetem egyedülálló alkalmazását. Az applikáció most új verzióval frissült. A fejlesztést irányító Webportál-, Alkalmazásfejlesztés és VIR Központ (WAV) igazgatója, Vincze Szilvia a hirek.unideb.hu-nak elmondta, hogy a mostani funkcióbővítésnél is az applikáció létrehozását megelőző kérdőívek válaszaiból, valamint a felhasználók tapasztalataiból kiindulva gamifikációs megoldásokkal tették élvezetesebbé az alkalmazást. A frissítés nyomán két hiánypótló funkcióval bővült a UD Studiverstiy.

- A távolléti oktatás során sokan otthon is használták az alkalmazást, és főként a közösségi funkciók miatt nyúltak a mobiljukhoz, éppen ezért határoztuk el, hogy ezen a téren fejlesztünk. Az újonnan kialakított UD Közösségi tér menüpont lehetőséget nyújt arra, hogy a hallgatók bármely szabadidős tevékenységükhöz a kutyasétáltatástól a színházlátogatásig társat találjanak – a szűrési lehetőségek révén akár saját karuk hallgatói közül. A közösségi térben létrehozott profilon pedig megadhatják, hogy miként léphetnek kapcsolatba velük – ismertette az új funkciót Vincze Szilvia.

A WAV központvezetője azt is elárulta, hogy a korábban bevezetett hangulatjelentési lehetőség olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy a kezdeményezést támogató Rendezvénykoordinációs és Alumni Központtal most tervezik a jutalmazási rendszer bővítését, így újabb különleges egyetemi ajándékokra számíthatnak az alkalmazást használók.

- Nagyon közkedveltek az UD Studyversity Neptun-integrációs funkciói, ezeknek a fejlesztésén is dolgozunk, azonban egy fontos elmaradást pótoltunk a mostani másik újítással. A push-üzenetek révén a hallgatók azonnal értesülhetnek az új hírekről, fontos információkról, így az alkalmazás megnyitása nélkül is naprakészek lesznek – hangsúlyozta Vincze Szilvia.

A magyar és angol nyelven is megjelenő újdonságok elérhetők a UD Studyversity legfrissebb verziójában, amely Android- és iOS-készülékekre is letölthető.

Sajtóiroda - TPL