Meggyűrűzték az Egyetem tér madarait

Szén- és kékcinegék, őszapók, csúszkák és csízek, valamint néhány zöldike és harkály kapott egyedi kóddal ellátott azonosítót az Egyetem téri campuson kedden. A hagyományos madárgyűrűzési program az agrárkar természetvédelmi mérnök hallgatói mellett a külföldi diákok körében is rendkívül népszerű volt.

A Hallgatói Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar oktatóival együttműködve immár tizedik alkalommal szervezte meg az egyetemi madárgyűrűzést az Országh László sétányon.

Juhász Lajos, az agrárkar Természetvédelmi-, Állattani és Vadgazdálkodási Tanszék vezetőjének irányításával idén 8 madárfaj 52 példányát jelölték meg.
A Debreceni Egyetem zöldprogramján a Természettár és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakemberei is részt vettek, interaktív programokkal is várták a magyar és külföldi hallgatókat.


További részleteket a Hallgatói Önkormányzat honlapján olvashatnak: https://dehok.unideb.hu/bird-of-the-rings-x-jubileumi-madargyuruzes/

Fotók: DE HÖK