Kitüntették a Debreceni Egyetem dolgozóit

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából a Debreceni Egyetem több munkatársa is állami kitüntetésben részesült. Az elismeréseket az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója tiszteletére rendezett budapesti ünnepségen vehették át.

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:
Fári Miklós Gábor kertészmérnök, biológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Növénytudományi Intézet Alkalmazott Növénybiológiai Tanszékének egyetemi tanára, Flaskó Tibor orvos, a Klinikai Központ Urológiai Klinika igazgatója, egyetemi docens,

Kárpáti István belgyógyász, nephrológus, az Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati Intézet Nephrológiai Tanszékének egyetemi docense,

Pósánné Rácz Annamária oktatási főigazgató, Szabó Gábor, a biológiai tudomány doktora, az Általános Orvostudományi Kar Biofizikai és Sejtbiológiai Intézet Sejtbiológiai Tanszék professor emeritusa.. 

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át: 
Szerafin Tamás, az Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Intézet Szívsebészeti nem önálló Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, Szirák Péter, a Bölcsészettudományi Kar Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet egyetemi tanára, az Alföld folyóirat főszerkesztője és Török Ágnes, a Zeneművészeti Kar oktatási dékánhelyettese, egyetemi docens. 


Az állami kitüntetéseket az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, illetve Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adta át kedden a Pesti Vigadóban. 

Sajtóközpont - CzA
Fotó: KIM